Idén tizennyolcadik alkalommal ítélte oda a Superbrands Magyarország Szakértői Bizottsága a Superbrands díjat és tizenötödik alkalommal pedig a Business Superbrands elismerést, melyekkel évről évre a legkiválóbb márkákat tüntetik ki. Ebben az évben a Tamás-Hús Kft.-t Business Superbrand-díjjal, az általuk forgalmazott Gierlinger márkát pedig Superbrands kitüntetéssel jutalmazták.

A Superbrands a magas minőséget szimbolizáló védjegy. A csaknem 90 országot magába foglaló nemzetközi programban a legkiválóbb fogyasztói és üzleti márkákat díjazzák. A díj odaítéléséről egy többlépcsős előszűrést követően idén egy húsztagú, független, marketingszakmai és vállalatvezető szakemberekből álló bizottság döntött. A jelölés kizárólag szakmai szempontok alapján történik, arra sem pályázni, sem jelentkezni nem lehet.

Az elismerés irányt szab a fejlődésre törekvő piaci szereplők számára, és a hazai márkáknak példát mutat a sikeres márkaépítéshez. A díj olyan pozitív visszajelzés a brandről, amely szakmai alapon emeli ki a legjobbakat.

A Superbrands elnyerése egy világos üzenet a környezet felé, hogy az adott márkában továbbra is meg lehet bízni, és ezt egy szakmai grémium is elismeri és tanúsítja. Ugyanakkor a díj elnyerése jó kommunikációs lehetőséget teremt az üzleti partnerek felé is, és a pozitív tartalmú üzenethez további, mindkét fél - úgy a márkatulajdonos, mint a potenciális márkahasználó - számára releváns információk kapcsolhatók. Ezzel egyszerre tudunk hasznos információkat küldeni célcsoportunknak, és tovább haladni a kívánatos imázs irányába, mondta Dr. Totth Gedeon a BGE tanára, a Magyar Marketing Szövetség elnökségi tagja, a Business Superbrands Szakértői Bizottság elnöke.

A Gierlinger több évtizedes, sikeres múltra tekint vissza

A Gierlinger sikertörténet 2000-ben kezdődött, Johann Gierlinger szakértelmének és szenvedélyének köszönhetően. A vállalat ma öt európai telephellyel rendelkezik, számos területen piacvezető és élen jár az innovációkban. A vendéglátóipari nagykereskedők, ipari konyhák, és a kiskereskedelemi viszonteladók is nagyra értékelik minőségünket, biztonságunkat és hatékonyságunkat és a hazai fogyasztók is egyre inkább felfedezik a Gierlinger márkát.

A Tamás-Hús Kft. a premium bacon termékek szinonímája

A többek között prémium minőségű baconjeiről híres Tamási-Hús Kft. 2007-ben nyitotta meg kapuit. 2020-ban az üzem területe és gyártási kapacitása több mint kétszeresére nőtt. A tavaly bevezetett innovatív termék, a fogyasztásra kész American Streaky Bacont is előállító gyártóvonalak teljes kihasználtság alatt állnak, és 2 további vonal tervezése van folyamatban. A kft. négyszáz munkatársa 14.000 m² területen a bacon termékek számos változatát állítja elő különböző kivitelekben. Termékkínálatuk nemrégiben bővült. A változatos császárszalonna termékek és a Berner virsli mellett már felvágott családot is piacra dobtak, amely tarja és karajszeleteket és különböző vegyes, ízesített szendvicsfeltéteket tartalmaz. A cég messzemenőkig elkötelezett a munkavállalók és családjaik üzemen kívüli támogatása mellett is ezért 2021-ben családbarát vállalatként ismerték el őket.