2025.júl.18.
  • RÓLUNK
  • ELŐFIZETÉS
  • KAPCSOLAT
  • HÍRLEVÉL
  • MÉDIAAJÁNLAT '25

aa

TermékmixTermékmix
Ad Top Header
  • Kezdőlap
  • Kereskedelem
    • Kereskedelem
      • Esemény
      • Üzletlánc
      • Kutatás
      • Általános
    Mizo Art Coffee

    Kortyolj bele a művészetbe – szó szerint!

    Üzletlánc

    Szilva

    Gyorsfagyasztott szilvát hívtak vissza

    Általános

    Színes saláta

    A helyes táplálkozás nem kitartás kérdése, hanem s…

    Kutatás

  • Ipar
    • Ipar
      • Hírek
      • Személyi hírek
    Az előző hónaphoz mérten 1,3%-kal mérséklődött az ipari termelés

    Az előző hónaphoz mérten 1,3%-kal mérséklődött az …

    Hírek

    Mirto dinnye

    Megérkezett a magyar görögdinnye, a nyár íze …

    Hírek

    Újrahasznosítás

    15 milliós napi rekord született a visszaváltásban…

    Hírek

  • Magazin
    • Magazin
      • Polc
      • Kereskedelem
      • Interjú
      • Marketing
      • Kutatás
      • Piac
      • Innováció

    Csomagolásmentes vásárlás: Tudatos döntés, zöldeb…

    Kereskedelem

    kézzel mosogat

    Nő a nagy kiszerelésű mosogatószerek népszerűsége:…

    Polc

    babaápolás

    Gondoskodás nagy kiszerelésben is: Kettős kihívás …

    Polc

  • Külföld
    • Külföld
      • Kereskedelem
      • Kutatás
      • Ipar
      • Trend
    Hullámok

    Hullámoktól hullámokig – Ultrahang és AI segíti a …

    Ipar

    Az LG felvásárolja a prémium vízmelegítő megoldásokat gyártó norvég OSO-t

    Az LG felvásárolja a prémium vízmelegítő megoldáso…

    Ipar

    Sörcsap

    Szlovénia legnagyobb sörfőzdéje 200 éves

    Kereskedelem

  • Újdonságok

Hírek

Gallio
Hírek
2022.ápr.08.

Sikeres márkabevezetés után újabb Gallio termékek jönnek

Már húsvétkor is sok családi asztalra kerül pulykasonka a hagyományos sonkatermékek helyett. A zsírszegény, tápanyagokban gazdag pulykahúst emellett egyre gyakrabban használják fel szalámi, virsli és más finomságok gyártásához is. A minőségi Gallio pulykatermékeket az egészségtudatos vásárlók 2021 szeptembere óta találják meg az üzletek hűtőpultjaiban. A Gallicoop Zrt. prémium márkája gyorsan nagy sikert aratott, a paletta hamarosan újabb termékekkel, például húsgolyóval és cordon bleu-vel is bővül.

Miért a pulyka?

A pulykahús az egyik legjobban variálható, tápanyagokban, fehérjékben és aminosavakban gazdag, zsírban szegény alapanyag. Már egy adagnyi fedezheti az emberi szervezet napi szelénszükségletének felét, ezzel csökkenti a szabadgyökök rákkeltő hatását. Vastartalma a marhahúsét is meghaladja. A pulyka a legkevésbé allergizáló húsfajta, kismamák és egészen kicsi gyerekek is biztonságosan fogyaszthatják. Igen népszerű a sportolók és a diétázók körében is. A jó minőségű pulykahús így kifejezetten alkalmas egy prémium termékcsalád létrehozására.

Új, prémium termékcsalád született

A pandémia okozta változások – a gazdasági helyzet, az új fogyasztási szokások – hatására a múlt évben rekordidő alatt fejlesztette ki új, prémium márkáját az 1989-ben, Szarvason alapított Gallicoop Zrt. A fejlesztés egyik célja az volt, hogy átalakítsák a korábbi termékportfolio szerkezetét, és egy minőségi, prémium termékcsaláddal jelenjenek meg a piacon. Emellett arra is törekedtek, hogy a Gallicoop által gyártott kiváló minőségű pulykahúst minél nagyobb arányban használják fel egy olyan termékkörhöz, amely már magasabb hozzáadott értéket képvisel.

A kísérletezéshez 2021 januárjában láttak hozzá, szeptemberben pedig már az üzletekben voltak a minőségi, magas hústartalmú prémium sonka, szalámi, virsli és bacon termékek, valamint a pulyka darálthús és a mellfilé. A fejlesztésre a cég a korábbi időszakokra jellemző összeg sokszorosát, több mint 100 millió forintot áldozott. Az egészséges összetételhez egyedi fűszerezés, és egy letisztult, fiatalos brand társult.

Kedvező piaci és szakmai fogadtatás

A készítményeket nagy örömmel fogadták a vásárlók. A sikert emellett különböző rangos elismerések is jelzik. A termékcsalád tavaly OMÉK-díjas lett, Miniszteri Nagydíjat kapott, a Hódmezővásárhelyi kiállításon a Magyar Állattenyésztésért 2021 Termékdíjjal jutalmazták, ebben az évben pedig elnyerte a Magyar Brands Fogyasztói díjat is.

A nagy sikerre való tekintettel idén aztán újabb tagokkal bővült a család: megérkezett a pulykacsülök, a párizsi, a főtt, füstölt pulykamell, felsőcomb, illetve alsócomb is. A fejlesztés során különösen odafigyeltek az egészségmegőrzésre - a már alapból finom, kiadós és zsírszegény pulykahúsból készült élelmiszerek mindegyike glutén-, színezék- és tartósítószermentes, nincs bennük hozzáadott ízfokozó, és laktózt is csak a sajtos virsli tartalmaz.

Pulykakolbászból a kerítés

A cég évente több mint 20 ezer tonnányi készítményt állít elő, ennek ötödét a fél éve útjára indított Gallio termékcsalád teszi ki. A bővülés ráadásul folyamatos, heteken belül megjelenik a boltokban a magas hústartalmú húsgolyó és a cordon bleu, természetesen mindkettő pulykahúsból. A Gallicoop 2022-re tervezi a rántott és panírozott hússzeletek bevezetését a piacra. Ezek a termékek szeletelt pulykamellből és combból készülnek, és egy háziasabb ízvilágot képviselnek majd.

Tags: pulyka, Gallicoop, Gallio
  • Előző cikk: Húsvéti termékellenőrzés: csupán néhány sonka sótartalmával volt probléma Előző
  • Következő cikk: Nőtt a magyar élelmiszerek aránya a boltokban Következő

Legfrissebb

Szilva

Gyorsfagyasztott szilvát hívtak vissza

2025.júl..17

Rossmann üzlet az Árkádban

Digitális korszakváltás a Rossmann-nál

2025.júl..16

Balaton-átúszás hangulatkép

Tíz nap a 43. Lidl Balaton-átúszásig: Így lehet tudatosan fe…

2025.júl..16

Mizo Art Coffee

Kortyolj bele a művészetbe – szó szerint!

2025.júl..16

Solti Andrea mozaikkép

Leköszön posztjáról Istenesné Solti Andrea, a Shell Hungary …

2025.júl..16

Copyright © 2019-2025. Termékmix. Minden jog fenntartva.
  • Médiaajánlat '25
  • Márka mögött
  • Kapcsolat
  • Impresszum
  • Sütik
  • Adatkezelés
  • Kezdőlap
  • Kereskedelem
    • Esemény
    • Üzletlánc
    • Kutatás
    • Általános
  • Ipar
    • Hírek
    • Személyi hírek
  • Magazin
    • Polc
    • Kereskedelem
    • Interjú
    • Marketing
    • Kutatás
    • Piac
    • Innováció
  • Külföld
    • Kereskedelem
    • Kutatás
    • Ipar
    • Trend
  • Újdonságok
 

"Süti" információ ezen a weboldalon

Azért, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk weboldalunkon. Ha továbbra is a beállítások változtatása nélkül marad a honlapon, azt feltételezzük, hogy Ön elégedett azzal, hogy minden "sütit" megkap a honlapján. Ha szeretné, bármikor meg tudja változtatni a cookie beállításokat. Viszont ez esetben nem tudjuk garantálni weboldalunk megfelelő működését.

Részletek...
Elutasítom Elfogadom