Újabb szolgáltatással és új csapattal bővül a Wolt


Ősszel hazánkban is elindul a Wolt Market, a Wolt saját „delivery-only-stores”-ja, azaz a csak házhozszállítással működő üzlete. A tervek szerint először Budapesten, majd több vidéki városban is működni fog a szolgáltatás, amely külön üzletként működik a többi kiskereskedelmi partner mellett. Az ételszállítás mellett a kiskereskedelmi üzletág erősítése és a még gyorsabb házhozszállítás elérése a cél.

● Ősszel kezdi meg működését Magyarországon a Wolt Market, amely több, mint 2500 cikket kínál majd.
● Eddig a Wolt több, mint 300 kiskereskedelmi partnerrel lépett kapcsolatba a hazai kiskereskedelmi piacon.

A Wolt önállóan működtetett kiskereskedelmi platformja lesz a Wolt Market, amely ősztől lesz elérhető Magyarországon. A hagyományos, azaz harmadik fél által üzemeltett boltok és az éttermi kiszállítás mellett nyújt egy újabb házhozszállítással elérhető árubeszerzési alternatívát a fogyasztóknak. A Wolt Market „delivery-only-stores”-ként működik, azaz csak házhoz szállítással érhetőek el a termékek. A tavalyi finnországi és görögországi tesztet követően a vállalat a Wolt Market elindítását tervezi a legtöbb országban, ahol működik, így hazánkban is.

A Wolt Market a magyar piacon több mint 2500 termékkel indul, élelmiszerüzletek és drogériák termékeinek azonnali kiszállításával fog foglalkozni. "Ez azonban nem jelenti azt, hogy megváltozna a kiskereskedelmi partnereinkkel kapcsolatos megközelítésünk. Éppen ellenkezőleg, tisztában vagyunk azzal, hogy együttműködésünk a siker kulcsa, és ezért mindig is prioritás marad számunkra. A finnországi példa azt mutatja, hogy a bővülő szegmens miatt még több felhasználót vonz az alkalmazás, ami eközben egyértelműen növelte felhasználóink számát, ez pedig minden partnerünk számára előnyt jelent” - mondta el Tajta Ákos, a Wolt ügyvezetője.

A kiskereskedelmi megrendelések a Wolton a megrendelések csaknem 20% -át teszik ki egyes országokban, és ez a részarány fokozatosan növekszik. Az éttermek ételeinek kiszállítása, valamint új városok és helységek megnyitása továbbra is kulcsfontosságú szerepet játszik a Wolt üzletpolitikájában.

„A legfontosabb cél és fejlesztés a minél gyorsabb kiszállítást célozza. A nagy áruházláncokkal szemben a Wolt előnye a kisbolti és éttermi rendeléseknél eddig is a gyorsasága volt, amely lehetővé teszi, hogy a megrendelt áru akár már fél óra múlva a megrendelőnél legyen. A Wolt Market ezt a gyorsaságot segít majd tovább javítani” - tette hozzá Tajta Ákos.

Az egyes piacokon a Wolt olyan csapatokat hoz létre, amelyek pusztán a Wolt Market irányításáról gondoskodnak. Független vállalat lesz, amely a többi kiskereskedelmi partnerrel egyenrangú. A fejlesztés nemcsak új csapattagot toborzását jelenti, de hosszú távon a futárokkal való együttműködésben is változást hoz majd.