A kereskedelmi forgalomba már nem kerülő, de fogyasztásra még alkalmas termékek megmentése érdekében a BioTechUSA partnerségi egyeztetést kezdeményezett a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel.

Az együttműködés első lépéseként a hazai tulajdonú étrend-kiegészítő gyártó 13 000 tökéletes állapotban lévő, közeli lejáratú fehérjeszeletet adományoz 4500 rászorulónak mintegy 9 millió forint értékben.

Hazánkban évente 1,8 millió tonna élelmiszerfelesleg keletkezik, ugyanakkor sokan nem jutnak megfelelő mennyiségű élelmiszerhez a hétköznapokban. Ezen kíván változtatni a 2005 óta működő Magyar Élelmiszerbank Egyesület, amely tavaly közel 300 ezer embernek juttatott élelmiszeradományt körülbelül 7,5 milliárd forint értékben.1 Európa egyik legnagyobb étrend-kiegészítő gyártójaként a BioTechUSA a sport és egészséges életmód támogatása mellett elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás iránt is, így a cég 2020 novemberében partnerségi egyeztetést kezdeményezett az Egyesülettel. Az együttműködés első lépéseként a vállalat 13 000 tökéletes állapotban lévő, közeli lejáratú fehérjeszeletet adományoz mintegy 9 millió forint értékben, mely 4500 nélkülözőhöz fog eljutni 2021 januárjában. A több, mint 900 kilogramm élelmiszer megmentésével a BioTechUSA nemcsak a rászorulóknak segít, de közvetve jelentősen hozzájárul a környezet védelméhez is, hiszen az áruk termelése, esetleges megsemmisítése rendszerint jelentős terhet ró bolygónkra és nagymértékben hozzájárul a globális felmelegedéshez.

A BioTechUSA és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület együttműködése során csokoládé-mogyoró (lejárati dátum: 2021.01.29), illetve csokoládé-brownie (lejárati dátum: 2021.02.07) ízekben átadott Crush Bar fogyasztói ára 690 forint, különlegessége pedig, hogy az étrend-kiegészítő gyártó egyéb termékeihez hasonlóan gondosan válogatott összetevőket tartalmaz. Az aszpartám- és pálmaolajmentes, magas fehérjetartalmú szelet ropogós csokoládébevonattal, hozzáadott cukor nélkül készül, így alakbarát és praktikus alternatívát kínál a sportolók mellett a 10 évnél idősebb gyermekek, átlagemberek számára is. A 64 grammos Crush Bar tömegének csaknem egyharmada fehérje, ez a fehérjetartalom pedig jelentősen hozzájárul a test izomszövetének fenntartásához, növekedéséhez és közvetve akár a fogyáshoz is.

A BioTechUSA és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2021-re további közös aktivitásokat tervez, az élelmiszerbiztonsági szabályok maximális betartása mellett együttes erővel igyekeznek mérsékelni az élelmiszerpazarlást, és eljuttatni a megmenthető egészség- és környezettudatos termékeket mindazokhoz, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.