Egy ruha illata legyen jó és hosszan tartó – állítja a lakosság nagy része

A lakosság négyötöde számára (84%) fontos a frissen mosott ruhák jó illata – derült ki a Lenor júniusi online reprezentatív felméréséből. A válaszadók többsége (64%) számára létezik olyan illat, amely hatással van a mindennapjaira, érzéseire – ezek leginkább a komfortérzethez (63%), boldogsághoz (41%), vagy a vonzalomhoz (34%) kapcsolódnak. Az illat szerepe a mosásnál is kiemelkedő jelentőségű, a megkérdezettek több mint négyötöde kizárólag azért használ öblítőt, hogy a ruha illatos legyen. A Lenor egymással harmonizáló mosókapszula és öblítő kollekciójának együttes használatával a frissen mosott ruha illata hosszabban tartó és intenzívebb lesz.

De mi a helyzet a mosási szokásokkal? A járványhelyzet inkább a több fős háztartások mosási frekvenciáit változtatta meg, a megkérdezettek egynegyede mos valamivel gyakrabban az elmúlt időszakban. A válaszadók nagy része (58%) heti egy-két alkalommal most,  több mint egynegyedük (28%) ennél többször, a többen egy háztartásban élők között ez az arány 43% és 37%.  Azonban mindenkinek nagyon fontosak az illatok, és az, hogy a mosószer és az öblítő illata kellemes és hosszantartó legyen.

Egy-egy illat akár megédesíthet, de el is ronthat egy hangulatot, napot – a lakosság 64%-a számolt be arról, hogy vannak olyan illatok, amelyek hatnak az érzéseikre, hangulatukra, mindennapjaikra – leginkább a komfortérzethez kapcsolódóan. A ruha illata a 18-65 éves lakosság 84%-a számára fontos, még azoknak is, akik nem rendszeresen használnak öblítőt.

 A többség szereti, ha a mosószer eleve illatosított. A mosószer mellett az öblítő is nélkülözhetetlen terméknek tűnik, a válaszadók közel 80%-a minden alkalommal, 74%-a rendszeresen használ, és csak kevesen vannak azok, akik mellőzik az öblítőhasználatot. A kutatás felfedte, hogy leginkább az illatosítás miatt használunk öblítőt (84%), a megkérdezettek 50%-a pedig azért, hogy a ruha puhább legyen.

 Az illat tartósságáról megoszlanak a vélemények. A többség (63%) maximum 1-2 napig érzi illatosnak a kimosott ruhákat. Ugyanakkor a válaszadók több mint egyharmada ügyel jobban a ruhák illatosítására, így ők gyakrabban érzik illatosnak a ruhát akár egy-két hétig is. A megkérdezettek 41%-a tapasztalta már, hogy a mosószer és az öblítő illata nem harmonizál egymással, és a válaszadók közel kétharmada (64%) szerint ez kellemetlen és zavaró.

 Zólyomi Zsolt: Ne csak úgy össze-vissza!

 „Az ember már évmilliók óta illatosítja magát és környezetét. Szépítő trükkjeinkben nagyban segítenek bennünket a minket körülvevő finom illatok. – mondta Zólyomi Zsolt parfürmőr, illatszakértő. – A legideálisabb, ha ezek az illatok harmonizálnak egymással, nemkülönben a saját testillatunkkal. Ugyanis így jöhet létre egy olyan ellenállhatatlan illatkeverék, amely a hetedik mennyországba repít minket. Tehát a használt illatszerek közötti harmóniára is igencsak érdemes odafigyelni. Nagyon fontos, hogy ne csak úgy össze-vissza használjuk a rendelkezésünkre álló illatokat és illatos termékeket, hanem keressük meg a nekünk legjobban tetsző, ám ezen felül még össze is illő, egymáshoz passzoló illatkompozíciókat, ugyanis ez megsokszorozhatja azt a hatást, amit a finom illatkeverékkel mi magunk keltünk magunk körül.”

 Tökéletes Páros a Lenortól

A Lenor mosókapszula és textilöblítő kollekciók tökéletes párosokat alkotnak, együttes használatuknak köszönhetően a tiszta ruha hosszabban és intenzívebben illatozik. Akár egy teljes héten át élvezhetjük a frissen mosott ruhák és ágyneműk illatát, melyet érintésre aktiválódó parfümtechnológiával ért el a Lenor. Az öblítők nem csak hosszan tartó frissességet biztosítanak, hanem puhává, kényelmes tapintásúvá varázsolják a ruhát, csökkentik a gyűrődést, megkönnyítik a vasalást és lerövidítik a száradási időt.

A mosószer és a textilöblítő kombinálása – „A tökéletes páros”

 A Lenor mosószerek és azonos illatú textilöblítőknek hála, most még tovább burkolózhatunk a harmonikus illatokba. Három tökéletes párosból válogathatunk:

 Lenor Gold Orchid  mosószer és öblítő: meleg, ábrándos illatában a vanília érzékisége megnyugtatóan keveredik a mimóza, méz, rózsa és érett őszibarack édes aromájával.

Lenor Amethyst & Floral Bouquet mosószer és öblítő: pompás illat, melyben a felpezsdítő bergamott, az elegáns frézia és az érzéki jázmin bársonyos elegye magabiztosságot sugall.

Lenor Spring Awakening, a patyolattiszta fehér ruhák mosószere és öblítője: üde illat a bájos tavaszi virágok, a finom pacsuli és a fehér cédrus élénk frissességével.

A ruha illata majdnem mindenkinek fontos

 

Mely érzelmekre vannak befolyással az illatok?