A Kőröstej a kárpátaljai Nagydobronyban lévő Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon működéséhez egymillió forinttal járult hozzá, s emellett a termékeket is megkóstolhatták az otthon lakói április 13-án.

A támogatás a Magyar Református Szeretetszolgálat közreműködésével ért célba.  A helyszínen Katkó László, az intézmény vezetője, Katona Viktória intézményi lelkész és Bátori József, az Ungi Református Egyházmegye főgondnoka vette át Nagy Bélától, a Kőröstej marketing és PR-vezetőjétől az adományt. A Magyar Református Szeretetszolgálatot Balogh Barnabás lelkész és Juhász Márton ügyvezető igazgató képviselte.

– A Kőröstej Kft. kiemelt figyelmet fordít a társadalmi felelősségvállalásra.  Rendszeresen támogatunk alapítványokat, jótékonysági szervezeteket és egyesületeket, a rászoruló gyermekek támogatása pedig különösen fontos a számunkra. Reméljük, egyre több vállalkozás csatlakozik hozzánk, hogy többet tudjunk tenni másokért – mondta el Nagy Béla.

A gyermekotthonban nehéz körülmények között élő árva, félárva, illetve sérült lánygyermekek élnek.  Az intézmény a kezdetektől törekedett az önellátásra, saját gazdaság létrehozására. Az itt élők kétkezi munkával, napról napra közösen teremtik elő a mindennapi megélhetésüket, hiszen a cél az, hogy az itt nevelkedők az intézetből kikerülve a társadalom teljes értékű tagjai legyenek. 

Juhász Márton hangsúlyozta, hogy a Magyar Református Szeretetszolgálat számára kiemelten fontos a kárpátaljai segítségnyújtás, hiszen 2006-os megalapítása óta a Kárpát-medencét tekinti elsődleges tevékenységi területének. – Hisszük, hogy mindenki tud segíteni, csak más-más formában. Értékeljük, ha akár egy magánszemély, akár egy vállalat meglátja a szükséget, hiszen szervezetünk valamennyi akcióját az adományozók jóvoltából tudja megvalósítani – tette hozzá Juhász Márton.