Bővíti kapacitását az izsáki Royalsekt Pezsgő-, Bor-, Üdítőital-gyártó Szövetkezeti Pincészet Zrt. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) nyert 277 millió forint támogatásból és 284 millió forint hitelből. 

    Fórián Szabó Róbert vezérigazgató elmondta: az évi 7 millió palackozott pezsgőmennyiséggel vállalatuk az ország legnagyobb magyar tulajdonban lévő pezsgőgyára. Társaságuk a magyar pezsgőpiacon 30 százalék körüli részesedéssel rendelkezik, amely évről évre emelkedik.
     A pezsgő mellett az izsáki üzemben nagyjából 13,2 millió palack bort, illetve gyümölcsbort, 39,9 millió palack és doboz üdítőt, valamint koffeintartalmú üdítőitalt gyártanak évente - tette hozzá.     

A vezérigazgató kiemelte: a fejlesztéssel növelik és modernizálják a gyártókapacitást, napelemes rendszer telepítésével pedig csökkentik villamosenergia-igényüket és a környezetterhelését. A projekt hatására a vállalkozás már jelenleg is jelentős, 5 milliárd forint körüli árbevétele akár 5-10 százalékot is emelkedhet, az exportpiacokon értékesített termékek arányának növekedése mellett.