A 100%-ban magyar tulajdonban lévő Ice Solution Kft. jelentős beruházással növelte kapacitását a Győri Ipari Park szomszédságában lévő telephelyén: a legmodernebb előírásoknak és legszigorúbb környezeti szabályozásoknak megfelelő új hűtőházat épített.

 Az Ice Solution Kft. – immár 10 éve az egyik legjelentősebb magyarországi hűtőház üzemeltetője, a mélyhűtött árukhoz kapcsolódó raktározási és logisztikai szolgáltatója - története jelentős állomásához érkezett: elkészült a több mint 3800 raklap mélyhűtött áru raktározására alkalmas, a legmodernebb technológiáknak és előírásoknak megfelelő új hűtőháza. A több mint 800 millió forint értékű beruházás közel 10 hónap alatt valósult meg, nagyrészt önerő és banki finanszírozás, illetve a beépített raktári állványrendszer és a kiszolgálást végző targoncák, valamint a raktárkezelő szoftver a „GINOP 1.2.5-15 Logisztikai szolgáltató központok fejlesztéseinek támogatása” elnevezésű pályázat segítségével.

 

„A fagyasztott termékek fogyasztása évről évre nő. Az elmúlt években folyamatosan több megrendelés érkezett hozzánk, mint amit ki tudtunk szolgálni, ezért döntöttünk az új hűtőház megépítése mellett. A hűtőház elhelyezkedésének, a legmodernebb raktározási körülményeknek és a munkatársak szaktudásának köszönhetően arra számítunk, hogy az új egységünk is teljes kihasználtsággal fog üzemelni” – mondta Csik Domonkos, az Ice Solution Kft. ügyvezető igazgatója.

 

Az új hűtőkomplexum -18 C° és -25 C° közötti hőmérsékleten mélyhűtött áruk raktározására alkalmas, így akár hús, zöldség, gyümölcs, pékáru és fagylalt is tárolható a legmodernebb körülmények között. Az új egység 3800 raklapnyi, vagyis körülbelül 3000 tonna áru befogadására alkalmas, ez 125 telepakolt kamionnyi mennyiségnek felel meg. Különlegessége a 14 méteres belmagasság, amely hat raklapszint magasságú mozgó állványrendszer befogadására alkalmas.

„A mélyhűtött tárolás során a legnagyobb költség a hűtés, így törekedni kell a lehető legkisebb alapterületen a lehető legnagyobb tárolási kapacitás elérésére, amelyet a nagy belmagasság és a mozgatható állványrendszer biztosít. Ez egyébként környezetvédelmi és energetikai szempontból is fontos követelmény” – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

 

A hűtőházban egyedi megrendelésre szállított targoncák fognak dolgozni. Speciálisan a nagy magassághoz és hűtőházi körülményekre tervezték őket, ezen kívül pedig fűtött kabinosak lesznek, így a kiszolgálást végző targoncás kollégáknak nem kell mélyhűtött környezetben dolgozniuk.