A Veritas borkereskedés és Bárány Péter, a Rézangyal Kft. volt kereskedelmi igazgatója vásárolja meg a Márton és Lányai pálinkamárka jogait tulajdonló cég 50%-át.  A termékeket továbbra is Márton János főzi, a forgalmazó mostantól a Veritas lesz, a marketingstratégiáért és a kiemelt szerződésekért pedig Bárány Péter felel.  

Az utóbbi hetekben jelentősen átalakult a hazai pálinkapiac, a változás érinti az ország egyik top-prémium márkáját, a Márton és Lányait is. A folyamat azzal kezdődött, hogy a Coca-Cola HBC Kft. február elsejétől kizárólagos forgalmazója lett a Rézangyal termékeknek, és a tervek szerint március 31-ig a Rézangyal márka tulajdonjogai is egy, a Coca-Cola HBC-hez köthető céghez kerülnek. Tekintettel a Coca-Colával történt megállapodásra, a Rézangyal Kft. tulajdonosai úgy döntöttek, hogy a céghez kapcsolódó egyéb márkák disztribúcióját is kiszervezik a Rézangyal Kft-ből. A Márton és Lányai és néhány kisebb brand (Ördögi, Szemtelen, stb.) esetében emellett célszerűnek látták a márkajogok értékesítését is.

A cég tervei szerint új lendületet kaphat a termékfejlesztés és a kísérletezés, így a fogyasztók megismerkedhetnek a piacon eddig ismeretlen szuperprémium kategóriás GOLD50 sorozattal. Az új irányba azért vágtak bele, mert a pálinkafogyasztási szokások az elmúlt évek alatt sokat változtak.