A Párizsi városi Tanács 33 csapatot választott ki arra a projektre, melynek célja, hogy hal - zöldség - komló - és gombafarmokat létesítsen párizsi háztetőkön, tetőteraszokon és földalatti parkolókban. A kiszemelt csapatok között mezőgazdák,  építészek, startupok szerepelnek.

Olyan progresszív technikákat fognak felhasználni többek között, mint az akvapónia, hidropónia és a permakultúrás gazdálkodás. Az ilyen módú városi gazdálkodás nem új keletű ötlet, a párizsiak azonban nagyobb léptékben kezdtek el gondolkodni. A projektben öt és fél hektárt szeretnének művelés alá venni első körben. A városi terményeket esővízgyűjtés is segítené.

Bastille

A nagyszabású terv  nem titkolt célja a nagyvárosi hőcsapdák csökkentése. A célok között szerepel az ellátási lánc rövidítése is, így a megtermelt termékek egyenesen helyi piacokra és éttermekbe kerülnének, valamint a lakosok külön is rendelhetnének, illetve maguk is leszedhetnék a zöldséget.

A párizsi vezetés 2020-ig 100 hektáros célt tűzött ki maga elé.