A tavaszi-nyári idényben folyamatosan nő a grilltermékek, -húsok, -fűszerek, -szószok és a grillezéshez kapcsolódó áruk iránti kereslet.
A tavaszi-nyári idényben folyamatosan nő a grilltermékek, -húsok, -fűszerek, -szószok és a grillezéshez kapcsolódó áruk iránti kereslet.
A sportos életmódot követő, egészségtudatos fogyasztói trendek erősödésére reagálva az élelmiszeripar folyamatosan új, innovatív termékekkel jelentkezik.
A tavaszi nagytakarítás hagyományosan minden évben kihívást jelent a gyártóknak és a kereskedőknek egyaránt, hiszen a fogyasztók egyszerre keresik a már jól ismert és az innovatív termékeket.
A tudatos táplálkozásra való törekvés és az egészségesnek tartott élelmiszerek iránti igény folyamatosan növekszik. Az egészséges táplálkozás terjedését tükrözi a cereáliák (gabonakészítmények) piacának bővülése.
Bővebben: Nemcsak egészségesek, de finomak is a gabonakészítmények
Az ételintoleranciában szenvedők ma már nem csak széles körű termékkínálatból választhatnak az üzletekben, de a „mentes” termékek ára is megközelíti a „normál” élelmiszerek árát.