Kisebb sérülések, apró vágások, karcolások, rögzítések gyors elsősegélynyújtásához a seb- és ragtapaszok azonnal igénybe vehetők és nagyon könnyen használhatók.
Az új generációs innovatív termékek közül az érzékeny bőrűek éppúgy találnak maguknak megfelelőt, mint a sok vízzel érintkezők vagy a gyakori testmozgást végzők.

Az ápolástól a gyógyulásig
„A teljes körű ellátás alapja a megfelelő tisztítás, a fokozott védelem és a gyors gyógyulást elősegítő sebkezelő termékek helyes használata” – hangsúlyozta Laczkó Csaba,Beiersdorf Kft. pharmacy senior brand managere.
Mint ismertette, a sebkezelési rutin első lépéseként a Hansaplast Sebfertőtlenítő Sprayt használjuk, amely bőrbarát módon tisztítja és védi meg a bőrt a szennyeződésektől és a baktériumoktól. Második lépésként a bőr­felület zavartalan regenerálódása érdekében ­elengedhetetlen a Hansaplast Universal Vízálló Sebtapasz használata. A ­rutin harmadik lépéseként a Hansaplast Sebkezelő kenőcs ­elősegíti és felgyorsítja a kisebb felületű sebek, például vágások, horzso­lások és karcolások, valamint az első- és kisebb másodfokú égési sérülések természetes gyógyulását.
Laczkó Csaba ajánlása szerint a jó idő beköszöntével érdemes olyan sebtapaszt választani, amely rugalmas és biztos tapadást biztosít mozgás közben is. A Hansaplast rugalmas sebtapasz XL a különböző méretű vágások, horzsolások esetén is megvédi a sebet a szennyeződéstől és fertőzéstől Bacteria Shield védelemnek köszönhetően. „Egy kalandokkal teli nap izgalmas lehet a gyerekek számára, azonban ez horzsolásokkal, vágásokkal, sőt sebekkel járhat. A kedvenc mesekarakterek ­által inspirált Hansaplast sebtapaszokkal a bőr regenárálódása során megbízható sebvédelmet biztosíta­nak” – fogalmazott Laczkó Csaba, mint mondta, a termékekben felhasznált ­színek, festékek biztonságosak, a sebtapa­szok pedig fájdalommentesen eltávolíthatók. A rugalmas ­anyagok ­vízállóak, amely a szennyeződésektől és a baktériumoktól is védik a sebeket. A Hansaplast azokra is gondol, akiknek különböző lábápolási problémájuk van. A Hansaplast Tyúkszemtapasz ­megpuhítja a tyúkszemet szalicilsav aktív hatóanyagának ­köszönhetően. A Hansaplast Lábgombásodás elleni lábspray oktenidint tartalmazó formulája nagyon jó hatással van a gombásodásra hajla­mos lábra, hatékonyan megelőzi az atlétaláb kialakulását és ideális a gyógykezelést kiegészítő ápoláshoz. A Hansaplast Silver Active lábspray ezüst ­ionokat ­tartalmazó aktív hatóanyag összetétele hatékony védel­met nyújt az ­izzadás, a baktériumok elszaporodása és a kellemetlen szagok kialakulása ellen, anélkül, hogy irritálná a bőrt.
„Vezető kozmetikai vállalatként, több mint 100 éves tapasztalattal, tudjuk, hogy az egészséges környezet fontos az egészséges bőr számára. A Hansaplast márka is 2012 és 2019 között komoly lépéseket tett a fenntarthatóság érdekében. A termékek 100%-ban latexmentesek, FSC tanúsítvánnyal elismertek, a csomagolásukhoz felhasznált műanyagot több mint 31%-kal tudtuk csökkenteni az elmúlt években.

Széles választék minden problémára
„A nyári időszakban nagyobb forgalmat generálnak a sebtapaszok és ragtapaszok, mint az év többi szakaszában. Ez köszönhető a szabadban tölthető aktív tevékenységnek is, aminek hatására ez idő alatt megnövekszik a balesetek száma” – fogalmazott Zabán Ferenc, a dm Kft. szortiment menedzsere.
„A sebtapaszokon, ­ragtapaszokon, különféle funkciók (vízálló, átlátszó, elasztikus, vágható) ­mellett számos más terméket is kínálunk a sebgyógyulás gyorsabbá és hatékonyabbá tételéhez. Gondolunk itt a ­sebfertőtlenítő ­spray-re, sebösszehúzó csíkokra, ujjkötözőre, valamint a hama­rosan kapható sebkenőcsre. Mozgás-sportolás esetén elő­forduló fájdalmak enyhítésére kedvelt vásárlóink körében a kineziológiai tapasz/sportkötés, melyek ideálisak a sérült, feszült izmok, szalagok és ízületek megtámasztására, anélkül, hogy ­korlátozna a mozgásban. Ehhez kapcsolódóan a nyár folyamán ­szortimentre fognak kerülni a kéz és térd merevítésére szolgáló saját márkás termékeink is” – ismertette Zabán Ferenc. A szortiment menedzser felhívta a figyelmet arra, hogy a dm üzletekben a vásárlók saját igényeik alapján tudnak a minő­ségi sebtapaszok közül választani, akár a méretet, darabszámot, kialakítást és nem utolsó sorban az árat veszik figyelembe.
A gyerekek számára a már meglévő szortimenten felül, nyártól figurás-gyerek (mese-moziverzum karakterekkel díszí­tett sebtapaszok), vágható, víz- és szennyeződésálló, lég­áteresztő sebtapasszal bővül a drogérialánc kínálata. Valamint megtalálható lesz a polcokon a gyerekek örömére a 20 ­db-os „Mancs Őrjárat” figurás sebtapasz is. Zabán Ferenc ­elárulta, hogy a vásárlók körében a saját márkás „Mivolis” sebtapaszok igen közkedveltek. Első helyen szerepelnek a ­vízálló 40 ­db-os, a vágható 6 cm széles és 100 cm hosszúságú, ­valamint a szenzi­tív 20 db-os termékek.
„Sokaknak okoz problémát a lábon keletkezett vízhólyag, tyúkszem és bőrkeményedés, amelyek kezelésére megoldást találnak a polcainkon” – jegyezte meg a szortiment ­menedzser. Mint ­mondta, egy talpvédő pedig tökéletes megoldás azok számára, akik ­sokat állnak vagy sétálnak.
Zabán Ferenc kiemelte, hogy a dm egyre több saját ­márkás termékének csomagolása környezetbarát, újrahasznosított alapanyagból készül, valamint a márkatermékeknél is ez a ­tendencia figyelhető meg.

A kicsiktől a nagyokig mindenkinek
Monori Anett, a Maresi Foodbroker Kft. brand managere tapasztalata szerint a sebtapaszok kiemelt keresleti időszaka azonos arányban emelkedik a szabadban töltött órák számával. „A sebkezelés termékekre való érdeklődés tavasztól őszig erős, így a Salvequick márkához kapcsolódó aktivitások nagy részét erre az időszakra időzítjük” – mondta.
A Salvequick 1947 óta áll a sebgyógyítás gyors és ­hatékony szolgálatában, termékei megoldást jelentenek az egész család­nak, minden esetre és mindenki számára. „A Salvequick termék­választéka folyamatos fejlesztésével és újításával garantálja, hogy a sebkezelő termékek széles, minden igényt kielégítő választékát nyújtja” – fogalmazott Monori Anett, hozzá­fűzve, hogy a sebtapaszok közül a vízálló és vízgátló, valamint a gyermektapaszok örvendenek a legnagyobb érdeklődésnek.
„Az idei évben kiemelt fókuszt biztosítunk a gyermektapaszainknak, azon belül is a Mancs Őrjárat hőseivel mintázott tapaszokkal” – egészítette ki az ismertetőt. Mint mondta, a gyerekeknek szánt tapaszokon különböző mesék figurái találhatóak meg, hogy a gyerekek kedvencei védjék és ápolják a sebeket a tapaszok által, „mint például Mancs Őrjárat, Pokémon vagy Én kicsi pónim”.
A tavalyi évben bevezetett Salvequick MED ­termékekkel a nagyobb sérülések otthoni elsődleges ellátását kívánta ­segíteni a cég. A termékcsalád közé tartozik az önmagához tapadó habszivacsos sebtapasz, amely kiváló nedvszívó, vízálló, nem ragad bele a bőrbe, a szőrbe és közvetlenül a sebre ­helyezhető. A MED termékek között különlegesség a Filmfólia zuhanyozáshoz és fürdéshez, amely vízálló és légátereszető ­rugalmas filmfólia a sebek, kötszerek és/vagy tartókötések védelmére zuhanyzás vagy fürdés közben.
„Az egyik legkeresettebb termékünk a tyúkszemtapasz, de a lábápolás kategória külön figyelmet kap nálunk, megtalálható benne szemölcstapasz, különböző méretű vízhólyag­tapaszok, lábápoló krém, bütyök- és talpvédő is” – hívta fel rá a figyelmet Monori Anett.

 

(TERMÉKMIX magazin – 2023. májusi szám)

aktuális lapszám ITT: