A legújabb kutatások rámutattak, hogy az Egyesült Királyság fogyasztói milyen életmódbeli változásokat hajtanak végre az élelmiszer-pazarlás csökkentése érdekében a világjárvány kezdete óta.

A fogyasztók csaknem kétharmada (63%) azt mondta, hogy nagyobb valószínűséggel vásárol gyakrabban és kisebb mennyiségben, így elkerülve a felesleges élelmiszerek eldobását.
A fogyasztók hasonló számban (67%) nagyobb valószínűséggel vásárolnak több fagyasztott élelmiszert ugyanezen okból, és háromnegyedük (76%) úgy nyilatkozott, hogy kész megvásárolni azokat a nemkívánatos „csúnya” gyümölcsöket és zöldségeket, amelyek gyakran sokáig állnak a szupermarketek polcain.
A felmérést a Proagrica, a mezőgazdasági és állategészségügyi ipari technológiai megoldások globális szolgáltatója több mint 1000 brit felnőtt bevonásával készítette.