A cég szerint ezzel a vásárlóik különösebb erőfeszítés nélkül csökkenthetik a műanyaghulladék mértékét a mindennapokban.

A német Kaufland kiskereskedő újrafelhasználható zacskókat vezetett be a kenyér és zsemle csomagolására a németországi üzleteinek pékség részlegében – írja az ESM.

A kenyértasakok el vannak látva egy olyan résszel, amelyen keresztül a pénztárnál könnyen felismerhetővé válik a termék. A zacskók darabonként 0,99 euróba kerülnek, és moshatóak, majd újra felhasználhatóak.

Az elmúlt években a vállalat több intézkedést is végrehajtott annak érdekében, hogy csökkentse az eldobható csomagolások mértékét. Az új kenyértasak is az újrahasználható megoldások kínálatába illeszkedik. A vállalat 2019-ben már bevezette a gyümölcs- és zöldségosztályokon az újrahasználható frissáru-tasakokat. Tavaly a tojásokhoz is újrafelhasználható dobozokat vezettek be. A cég szerint a kenyérzacskó ideális eszköz ahhoz, hogy a vásárlóik csökkentsék a műanyaghasználatot a mindennapokban, különösebb erőfeszítés nélkül.