A spanyol diszkontlánc a jövőben azokra az országokra fog összpontosítani, ahol növekedési potenciállal rendelkezik.

A spanyol Dia Group kiskereskedelmi vállalat bejelentette, hogy megállapodott az Auchan Retail vállalattal portugál üzletágának eladásáról. Az ár 155 millió euró – írja az ESM.

A Dia közleményében azt írta, hogy azzal, hogy kivonul Portugáliából, lehetővé teszi, hogy olyan piacokra fókuszáljon, ahol erősebb a pozíciója. Portugáliában a Dia portfóliójához 489 üzlet, három logisztikai platform, valamint különféle szerződések, engedélyek és koncessziók tartoznak.

Martín Tolcachir, a Grupo Dia globális vezérigazgatója elmondta, hogy a Dia azokra az országokra fog összpontosítani, ahol növekedési potenciállal rendelkezik. A Minipreço, amelyet a Dia szilárd üzletként jellemzett, amely komplexebb környezetben is jól teljesített, integrálódik az Auchan Retail portugáliai üzlethálózatába. A tervek szerint a tranzakció 2023 vége és 2024 eleje között lezárul.

A Dia 30 éve, 1993 óta működik Portugáliában. Idén a pénzügyi év első felében 67 millió eurós veszteséget jelentettek, miközben a lánc nettó árbevétele 4%-kal 3,6 milliárd euróra nőtt.

(Kép: Wikipedia)