Az áruházlánc 10 tonna egészséges gabonapelyhet és 5000 gallon tejet és tejhelyettesítőt adományoz élelmiszerbankoknak és iskoláknak országszerte.

Az alacsonyabb jövedelmű családokból származó szülők majdnem fele (44%) kihagyja az étkezést, hogy elegendő táplálékot biztosítson gyermekének. A reggeli a leggyakoribb, amit kihagynak. Az Aldi új kutatásából az is kiderül, hogy a szülők 47%-a most nagyobb anyagi nyomást érez a család élelmezése miatt, mint hat hónappal ezelőtt, és majdnem minden harmadik szülő elismeri, hogy valószínűleg éhezik, hogy a kicsiknek ne kelljen. Ez oda vezetett, hogy a szülők egyharmada kevesebb élelmiszert vásárol most, mint fél évvel ezelőtt – írja a szupermarketlánc honlapján.

Annak érdekében, hogy a szülők is hozzájussanak a szükséges élelmiszerekhez, hétfőtől ingyenesen kapnak reggelit az Aldi új Felnőttek Reggeli Klubjában az Egyesült Királyságban. A húsvéti iskolai szünet előtt, amikor a szülőkre fokozott nyomás nehezedik az egész család ellátása miatt, az áruházlánc 10 tonna egészséges gabonapelyhet és 5000 gallon tejet és tejhelyettesítőt adományoz élelmiszerbankoknak és iskoláknak országszerte, a Neighbourly jótékonysági partner segítségével. Emellett megduplázza a helyi iskoláknak szánt adományait.

A kezdeményezésre azért kerül sor, mert sok brit szülő (37%) egyszerűen nem engedheti meg magának és családjának a teljes bevásárlást. Ezért vagy teljesen kihagyja az étkezést, vagy a gyermekeknek adja az étkezés felét, vagy nagyobb adagokat készít a gyermekeinek, mint saját magának. Az Egyesült Királyságban jelenleg becslések szerint 2,1 millió felnőtt veszi igénybe az élelmiszerbankokat. A Neighbourly nevű adományozási platform szakembereinek becslése szerint az elmúlt 12 hónapban 159%-kal nőtt az élelmiszerellátás iránti igény, és szinte mindenki (96%) arra számít, hogy a következő egy évben ez tovább fog nőni. Becsléseik szerint a szülők 50%-a, akikkel együtt dolgoznak, rendszeresen kihagyja az étkezést azért, hogy ételt tegyen az asztalra a gyermekeinek, és 94%-uk egyetért azzal, hogy a szülők az iskolai szünetekben is nélkülöznek, mivel a gyermekeik étkeztetését helyezik előtérbe.

Az Aldi programjára azért került sor, mert a szakemberek 58%-a szerint a jótékonysági szervezetek és élelmiszerbankok nem kapnak elegendő reggeli élelmiszert.