A Green Factory Lengyelországban nemrég megjelent a világon egyedülálló, Chowbotics márkájú saláta­készítő automatájával, amely csupán 90 másodperc alatt ­elkészíti a kiválasztott, vagy önállóan összeállított salátát friss termékekből.


A salátakészítés egész folyamata automatizált. A robotban huszonkét tartály található, amelyek friss termékekkel ­vannak megtöltve. Minden salátát szabadon lehet változtatni egyes alapanyagok hozzáadásával, elvételével, vagy kicserélésével – az étel személyre szabása az automata ­alapvető előnye, melynek köszönhetően az étkezés minden nap új kulináris élvezet lehet a fogyasztó pillanatnyi igényétől függően. Az étel elkészítése a kártyás fizetés után kezdődik, mely során a fogyasztó egész idő alatt figyelemmel kísérheti az automata üvegén át a műveletet. Egy feltöltött készülék kb. 60 saláta elkészítésére alkalmas.
A termékek a salátaautomatában mindig frissek, mivel naponta, vagy maximum minden másnap cserélik őket. Továbbá maga az automata is ellenőrzi az élelmiszer-termékek szavatossági idejét, és szükség esetén egyszerűen kikapcsolja annak az alapanyagnak az elérhetőségét, amely már nem felel meg a szigorú minőségi elvárásoknak. A Chowbotics salátakészítő automatája az egyetlen ilyen berendezés a ­világon, és a Green Factory kizárólagos joggal rendelkezik rá Lengyelországban.
A 3–6 hónapig tervezett piaci tesztelés bármelyik pillanat­ban megkezdődhet, hogy kiderüljön, a lengyel fogyasztók nyitottak-e egy ilyen modern megoldásra.