A teljes európai piacra Székesfehérváron gyártják a Milka új, hullámos táblás csokoládéját, a Milka Waves-t. Az ikonikus alpesi csokoládé gyártása három éve költözött a Mondelez Fejér megyei üzemébe, s a most piacra kerülő csokoládé immár a harmadik innovatív Milka-termékfejlesztés, amely a magyar gyártóegységhez köthető.

A termék hivatalos bemutatóján részt vett Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Liptai Claudia. Mindketten gyermekkoruk óta a Milka nagy rajongói.

A magyarok legkedveltebb táblás csokoládéja, a Milka minden évben számos újdonsággal jelenik meg. Idén egy egyedi, játékos formájú, különleges textúrájú újdonság kerül a polcokra, a Milka Waves. Kétféle csokoládéból készül, s roppanós golyókkal szórják meg. A piacon ez egy egyedülálló termék és forma; a karamellás és kekszes ízvariánsok gyártásával a Mondelez a székesfehérvári Győri Keksz üzemét bízta meg. A hazai gyártósorokról jut el minden európai fogyasztóhoz évi több ezer tonnányi új termék. Ha az egy évben a gyártósorokról legördülő Milka Waves csokoládé táblákat egymás mellé raknánk, Székesfehérvártól a Mount Everest lábáig érnének el a Milka Waves hullámai.

„Nagy örömmel látom az új fejlesztéseket a Mondelez fehérvári csokoládégyárában. Büszke vagyok városunk és a Mondelez évek óta tartó sikeres együttműködésére. Magam is nagy rajongója vagyok az alpesi csokoládénak, s remélem, még számos innováció indulhat világhódító útjára a koronázóvárosból.” – mondta Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

Liptai Claudia gyermekkora óta rajong a lila, alpesi csokoládéért, s többször ellátogatott már a székesfehérvári gyárba. Egy alkalommal pedig maga is beállt a gyártósorokra csokit készíteni.

„Személyes és családi kötődésem is van az édességekhez, s mostmár a székesfehérvári gyárhoz is. Lenyűgöz az itt található technológia, s ahogy az alpesi csokoládé készül. Büszkeséggel tölt el az a szakértelem is, ahogyan mi magyarok a világ egyik legismertebb csokoládéját, mindannyiunk nagy kedvencét gyártjuk. Mindig nagy örömmel jövök ide vissza.” – nyilatkozta Liptai Claudia.

„Székesfehérvár mára jelentős pozíciót foglalt el a Mondelēz International európai gyártólétesítményeinek körében. Arra törekszünk, hogy kiaknázzuk a világ vezető snackgyártója magyarországi fejlesztéseiben rejlő üzleti potenciált, s Székesfehérváron a legfinomabb snacktermékeket állítsuk elő, a magyar és az európai fogyasztók örömére.” – nyilatkozta Pál László, a Mondelez csoporthoz tartozó Győri Keksz gyárigazgatója.