Olaszországban pedig egy új, fenntartható üzlet nyílik hamarosan.

A Lidl diszkontlánc több piacon is javítaná szolgáltatásait. Spanyolországban például egy online borplatformot indított, amely ingyenes kiszállítással kínál mintegy 23 fajta bort az ismert spanyol borvidékekről – írja az ESM.

A webshopban egy palack bor átlagos ára 2,59 euró. Ez egy nagy lépés a Lidl spanyolországi történetében, mivel az áruházlánc korábban csak nem élelmiszer jellegű termékeket értékesített online.

Olaszországban pedig egy új áruházat nyit, amely a diszkontáruház szerint globálisan is új mércét állít majd fel a fenntarthatóság terén. Az áruház az ország északi részén lesz, és a tervek szerint 2024 nyarán nyitja meg kapuit. A Lidl egyébként már most is 60%-ban újrahasznosított anyagokat használ az új üzletek kialakításakor.

A Lidl Italia a következő két évben 800 millió eurót fektet be annak érdekében, hogy bővítse üzlethálózatát és elosztóközpontjait, különösen délen. A következő központ a tervek szerint 2024 nyarán nyílik meg a szardíniai Asseminiben. A vállalat egy új logisztikai platform megnyitását is tervezi a szicíliai Palermóban, így az olaszországi központok száma 13-ra emelkedik.