A SPAR Ausztria Csoport és a Rossmann úgy döntött, hogy a drogéria Isana márkájú termékei először Ausztriában kerülnek az üzletekbe.

A Rossmann drogérialánc megállapodást kötött az osztrák SPAR szupermarketlánccal, amelynek értelmében a drogéria sajátmárkás termékeit az osztrák SPAR, Eurospar és Interspar üzletekben, később pedig Magyarországon, Szlovéniában, Horvátországban és Olaszországban is árusítani fogják. Összesen 5 európai országban, több mint 3000 SPAR üzletben – írja a wiadomoschiandlowe.pl és az unternehmen.rossman.de.

A Rossmann több mint 4000 drogériával rendelkezik világszerte. A saját márkás termékek bevezetése a SPAR Ausztriában található üzleteiben annak köszönhető, hogy a drogéria még nincs jelen az országban, de az együttműködés következtében több mint 1500 élelmiszerüzlet polcain lesznek elérhetőek a Rossmann termékei.

A SPAR Österreich-Gruppe Magyarországon, Szlovéniában, Horvátországban és Észak-Olaszországban is működtet üzleteket. Olyan országokban, ahol a Rossmann nincs jelen. Az osztrák SPAR és a Rossmann úgy döntött, hogy a drogéria Isana márkájú termékei először Ausztriában kerülnek az üzletekbe.

Raoul Rossmann, az igazgatótanács szóvivője azzal indokolta a döntést, hogy ezáltal a saját márkás termékeik más európai országokba is eljutnak és nemzetközi márkává válnak. Markus Kaser, a SPAR beszerzési és marketingigazgatója pedig azt közölte, hogy régóta kerestek egy olcsó, de igazán jó alternatívát képviselő márkát a testápolás területén. Úgy véli, hogy a vásárlóik jól fogják fogadni az Isana termékeket.

A partnerségben már van tapasztalata a drogérialáncnak, mivel például Svájcban már sikeresen együttműködik a Denner diszkontáruházzal.

A lengyel portál megkérdezte a Rossmannt arról, hogy az üzletlánc saját márkás kozmetikumait Lengyelországban is árulják-e majd az élelmiszerüzletláncokban. Jakub Jankowski, a lengyelországi kirendeltség sajtóosztályának munkatársa viszont azt válaszolta, hogy jelenleg a vállalatnak nincsenek ilyen tervei. A lap szerint ennek az lehet az oka, hogy a vállalat nagyon jó részesedéssel bír a lengyel piacon, megfelelőek az értékesítési eredmények. A vállalat értékesítési teljesítménye 2000 óta emelkedik. A lengyel divízió 2022-ben 11,4 milliárd zloty árbevételt ért el a 2021-es 9,6 milliárd zlotyval szemben, a nyereség pedig átlépte az 1 milliárd zloty-s határt.

A Rossmann 1673 drogériával rendelkezik Lengyelországban, és a lánc választékában 27 saját márkás termék érhető el: például Isana és almárkái, Domol, Alterra, Facelle, For you beauty, Gennus Plus, Alouette, Altapharma, Europrofiti, Fuss Wohl, Wellness & Beauty, Sun Ozon, Prokurent, Winston I Rubin.

A drogérialánc 2023-ig 100 új helyszín megnyitását tervezi.