A kisvállalkozások üzletmenetét támogatja az a stratégiai partnerszerződés, amely a CIB Bank és a METRO Kereskedelmi Kft. között jött létre. Az együttműködés révén az érintett vállalkozások jelentős előnyök mellett vehetik igénybe a CIB Bank pénzügyi szolgáltatásait az innovatív digitális csatornákon keresztül. 

Stratégiai partneri megállapodást írt alá a CIB Bank és a magyarországi METRO áruházlánc. Az együttműködés lényege, hogy az áruházlánc kiemelt – METRO applikációval rendelkező – partnerei számára a CIB Bank kedvező számlavezetési, hitel, és kártyaelfogadói ajánlatot biztosít a megjelölt vállalkozói számlacsomagok valamelyikének igénybevétele esetén.

 A METRO PARTNER+ program azzal a céllal született meg, hogy speciális szolgáltatásokat és kedvezményeket nyújtson a nagykereskedelmi áruházlánc lojális, professzionális ügyfelei számára. A METRO PARTNER+ programhoz csak digitálisan lehet csatlakozni. A program segítséget nyújt a digitalizációban, miközben hozzájárul a programhoz csatlakozók terheinek csökkentéséhez is. Halasztott fizetés és megannyi szolgáltatás mellett, a résztvevő partnerek az éves díj ellenében kedvezményben részesülnek az áruházlánc gasztro képzéseiből, igényt tarthatnak áruházi rádiós reklámanyagok lejátszására és szakértői tanácsadásra is.

 A pénzintézet és az nagykereskedelmi áruházlánc megállapodása már a teljes CIB Együttműködési Kedvezménycsomagra vonatkozik, amely magában foglalja a CIB Partner Start, CIB Partner Medium és a CIB Partner Maximum vállalkozói számlacsomagot, ezért széles körben, a legkisebb egyéni vállalkozástól az egymilliárd forint éves nettó árbevételű cégekig biztosít kedvező feltételeket az egyes banki szolgáltatásoknál. Az áruházlánc és a pénzintézet vállalkozókat támogató együttműködése nem újkeletű: 2017 októbere és 2018 augusztusa között – a jelenleginél szűkebb keretek között – már volt példa hasonlóra: az akkori együttműködés a kisebb vállalkozásokat szólította meg azáltal, hogy a CIB Partner Start Vállalkozói Számlacsomagra vonatkoztak a kedvezmények.

 A CIB Partner számlacsomagoknál a CIB Bank rendkívül kedvező kondíciókat nyújt az ügyfeleknek: amellett, hogy számos, napi szinten használt elektronikus szolgáltatás díjmentesen vehető igénybe, a számlavezetés első évében akár 75, az azt követő három hónapban pedig akár 50 százalékos kedvezményt ad a számlavezetési díjból a pénzintézet. A kedvezményes szolgáltatások iránt érdeklődő ügyfeleknek a szerződéskötés előtt a METRO applikációt szükséges bemutatniuk a CIB Banknál, igazolva, hogy jogosultak a kedvezményekre. A kedvezmények keretében olyan szolgáltatásokra ad rendkívül kedvező ajánlatot a CIB Bank, mint az átutalás vagy épp a kártyaelfogadás, a vállalkozói hitelek esetén pedig kamatkedvezményt biztosít a pénzintézet.

 „A METRO és a CIB Bank a magyar vállalkozások természetes szövetségese, a megállapodásunk pedig egy fontos lépés abba az irányba, hogy valódi, napi szinten is érzékelhető módon támogassuk a kisvállalkozásokat. Magas színvonalú szolgáltatásainkra nyújtott kedvezmények mellett professzionális és támogató hozzáállást nyújtunk, amit már megszoktak tőlünk a vállalkozó ügyfeleink. Legyen szó akár egyéni vállalkozóról, akár milliárdos árbevételű vállalatról, ez az együttműködés mindenkinek kínál előnyöket. A kedvezmények a digitális szolgáltatások használatára ösztönzik a vállalkozásokat, amely a CIB Bank számára stratégiai cél” – nyilatkozta az együttműködési megállapodás aláírását követően Fetter István, a CIB Bank Kisvállalati Divíziójának vezetője.

 „A METRO PARTNER+ program kialakításánál egy exkluzív szolgáltatási csomag bevezetése volt a célunk professzionális ügyfeleink számára. A banki szolgáltatások mellett például kedvezményes mobilszolgáltatással, elsőbbségi ügyintézéssel és kedvezményes képzésekkel is támogatjuk partnereinket. Nagyon örülünk, hogy a CIB Bankkal egy újabb vállalkozókat támogató együttműködést tudunk indítani, melynek keretein belül meg tudjuk valósítani a közös céljainkat. A stratégiai megállapodásunknak köszönhetően a METRO PARTNER+ program megannyi előnye mellett olyan számlavezetési és hitelkonstrukciós csomagokkal is tudunk a partnereink számára szolgálni, amelyek segítik a mindennapi pénzügyeiket” – tette hozzá Dudás Péter, a METRO pénzügyi és számviteli osztályvezetője.