Az idén 50 éves Starbucks alapítása óta kiemelt figyelmet fordít az etikus kávébeszerzésnek és a környezetvédelemnek. Október 1-jén, a Kávé Világnapja alkalmából a kávézólánc üzleteiben mindenki, aki reusable cup-ba kéri az italát Pike Place Roast kávét kap ajándékba, ezzel is ösztönözve a környezettudatos megoldások választását.

A kávé a világ legnagyobb mértékben forgalmazott nyersanyaga, évente több mint 110 millió zsákot adnak el belőle világszerte. A világ kávéforgalmának három százalékát felvásárló vállalatként a Starbucks elkötelezett amellett, hogy a legmagasabb minőséget kínálja vendégei számára, éppen ezért a kávézólánc csapata évente akár 250 000 csésze kávét is megkóstol, hogy mindig a legjobb minőséget és ízeket kínálja. A Starbucks kiemelt figyelmet fordít arra, hogy üzleteiben is biztosítsa az egyedülálló kávéélményt, ennek érdekében minden új barista megismerkedik a vállalat termékeivel és értékeivel, a kávé történelmétől kezdve a felelősségteljes beszerzésig, és megtanulja a kávé pörkölésének, keverésének és főzésének módszereit.

 Az idén 50. évfordulóját ünneplő vállalat alapításától kezdve kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre. A világ első számú kávékereskedőjeként és pörkölőjeként a Starbucks elkötelezett az etikus beszerzés mellett. A magas termékminőségi előírások betartása, mellett biztonságos, tisztességes és humánus munkakörülményeket biztosít kávétermelői számára. A hulladékgazdálkodás, a víz- és energiatakarékosság, valamint a biológiai sokféleség megőrzése érdekében pedig a legmagasabb környezetvédelmi előírásokat követi.

 Azért, hogy vendégeit bolygó-pozitív döntésekre ösztönözze, a Starbucks 160 forint kedvezményt kínál mindenkinek, aki saját bögrébe vagy termoszba kéri italát. A kezdeményezésnek köszönhetően évről évre többen választják a környezettudatos megoldásokat. A Kávé Világnapja alkalmából, október 1 -jén azok a vendégek, akik resuable cup-pal érkeznek egy Tall méretű Pike Place Blend szűrt kávét kapnak ajándékba. Az ikonikus, etikus forrásból származó kávét a Starbucks a vállalat első üzletének tiszteletére mutatta be Seattle-ben, 1971-ben. A Pike Place Roast keverék kiemeli a Starbucks Roast sokoldalúságát, enyhén savas aromáját harmonikusan kiegészíti a kakaó és a pörkölt dió íze. A Starbucks kínálatában szereplő kávéihoz hasonlóan, a Pike Place Blend is a legjobb minőségű 100% Arabica babból készül.

 A világ legnagyobb kávézóláncaként a vállalat folyamatosan arra törekszik, hogy új megoldásokat találjon a fenntartható jövőért, és a bolygó védelméért. A Starbucks annak érdekében, hogy a vendégeket a zöld megoldások választására ösztönözze, szeptembertől országszerte húsz forintot számol fel minden üzletében értékesített egyszer használatos műanyag-, vagy papírpohár árára, amely többletköltséget faültetés céljára adományoz a Közösségi Erdőkért Alapítványnak (MyForest). A fenntarthatóság jegyében készült el a Starbucks ősszel bemutatott új megoldása, a Circular Cup, amely környezetbarát alternatívaként kelti új életre az egyszer használatos poharakat. Minden egyes pohár, amelyet a brit Circular & Co. cég a Starbucks számára készít, nagyjából hat darab eldobható papírpohárból készül, és a Starbucksra jellemző kialakítással érkezik.