Idén szeptemberben a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 6,3, naptárhatástól megtisztítva 5,8%-kal haladta meg az előző év azonos időszakit – jelentette a KSH.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 3,0, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 8,6, az üzemanyag-kiskereskedelemben 6,1%-kal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene. 2019. január–szeptemberben a forgalom volumene, szintén naptárhatástól megtisztított adatok alapján, 5,8%-kal nagyobb volt az előző év azonos időszakinál. 

2019 szeptemberben az előző év azonos időszakához viszonyítva, az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalmának volumene 5,8%-kal nőtt.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene 3,0%-kal bővült. Az élelmiszer-kiskereskedelem 75%-át adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 3,1, az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké pedig 2,4%-kal emelkedett. A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának volumene összességében 8,6%-kal nőtt. Az árucikkek széles körére kiterjedő, a kiskereskedelmi forgalomból 5,8%-kal részesedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 36%-kal emelkedett, folytatva az évek óta tartó bővülést.