"Süti" információ ezen a weboldalon

Azért, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk weboldalunkon. Ha továbbra is a beállítások változtatása nélkül marad a honlapon, azt feltételezzük, hogy Ön elégedett azzal, hogy minden "sütit" megkap a honlapján. Ha szeretné, bármikor meg tudja változtatni a cookie beállításokat. Viszont ez esetben nem tudjuk garantálni weboldalunk megfelelő működését. 

Általános

Az MSZSZT információgyűjtése szerint az idei sportközvetítés-nézők tudatosan, visszafogottan isznak, és a hűsítőkkel kevert alkoholos italokat preferálják – valamint, hogy együtt lehessenek. Van persze, aki szerint „kismértékben gyógyszer, nagymértékben orvosság”, vagy aki „egy hetet iszik, egy hetet edz”, de a többség tudatos marad és „meg is szokott állni” egy-két italnál – derül ki a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács idei nyári kampánya, a „Fair játék, felelős italozás” részeként készített tartalmakban szereplő megszólalásokból, azokra érkezett kommentekből.

A szabadságolások, az iskolai szünet és a kánikula is hatással vannak a magyarok fogyasztási szokásaira. A hőség kerüléséről szóló mindennapjaink az ételrendelési szokásainkon is visszaköszönnek. A foodora összeállításából kiderül hogyan vészeljük át a nagy meleget és mennyiben változnak a rendeléseink a nyáron.

A klímaváltozás miatt is drágul a trópusi növények termesztése. Az egész bolygót érintő klímaváltozás, a fokozódó hőhullámok, az aszály, más vidékeken pedig ugyanebben a szezonban jelentkező hatalmas esőzések és áradások komoly károkat okoztak a kardamom ültetvényeken, sok helyen még az érés előtt elpusztult a termés. A mennyiség csökkenése és az ebből következő drágulás egyre jelentősebb.  

Tags: