A kiskereskedelmi vezetők közel fele (49%) aggódik amiatt, hogy a cége nem tud lépést tartani a technológiai változások gyors ütemével.

Az AlixPartners új jelentése szerint a kiskereskedelmi szektor a legérzékenyebb a zavarokra a tíz fő iparág közül – írja az ESM.

A tanácsadó cég felmérése szerint a kiskereskedelmi ágazatban a válaszadók fele (50%) – minden más iparágnál nagyobb arányban – jelentős szerkezeti változásokra számít az idei évben, és közel kétötödük elismerte, hogy félnek attól, hogy az iparági zavarok miatt elveszítik munkahelyüket.

Máshol a kiskereskedelmi vezetők több mint fele úgy véli, hogy az a veszély fenyegeti őket, hogy elavulnak az alkalmazottaik készségei, és hogy azok nincsenek összhangban az ágazatot jelenleg érintő változásokkal.

A jelentésből az is kiderül, hogy bár a kiskereskedelmi vezetők 70%-a növekedést vár az iparágban a következő 12 hónapban, közel fele (49%) aggódik amiatt, hogy a cége nem tud lépést tartani a technológiai változások gyors ütemével.

A jelentés szerint a kiskereskedőknek proaktívan kell kezelniük az iparágat érő kihívásokat. Mivel a kiskereskedelmi környezet gyorsan fejlődik, a vállalkozásoknak agilisnak és innovatívnak kell maradniuk ahhoz, hogy versenyképesek és rugalmasak maradjanak.