Az Asda üzletlánc az Extra Special Aberdeen Angus Steak hússzelet kínálatot újrahasznosítható kartonpapír tálcákra költöztette az Egyesült Királyságban.

A teljes Aberdeen Angus húskínálatnál használt több mint 2 millió fekete műanyagtálca eltávolításával közel évi 50 tonna műanyaghulladékot takarítanak meg.
Gavin Thompson, az Asda húsbeszerzője ezt nyilatkozta: „A hússzeletek csomagolásának megváltoztatása a következő lépés, amelyet a hulladék csökkentése és az újrahasznosítás növelése érdekében vállaltunk. El akarjuk érni, hogy 2025-ig 100%-ban lebomló, sajátmárkás csomagolásban tudjuk kínálni a termékeinket a vásárlóinknak és munkatársainknak.
Az Asda azt nyilatkozta, hogy az elmúlt 18 hónapban már 6500 tonna műanyag csomagolást távolítottak el a sajátmárkás termékeikről.
A kereskedőlánc kötelezettséget vállalt arra, hogy 2025-ig teljesen újrahasznosító csomagolásra vált az összes sajátmárkás terméke esetében, hogy ezzel is hozzájáruljon az ágazatban termelődő műanyaghulladék csökkentéséhez, újra felhasználásához és újrahasznosításához.