A Metro Properties augusztusban eladta 11 ingatlanát, ahol Metro és Makro Cash & Carry nagykereskedelmi áruházak működnek. Közülük hármat Magyarországon adott el.

Az ingatlanokat az FLE GmbH bécsi cég vásárolta meg, amely az AFI alapítvány nevében befektető LFPI francia csoporthoz tartozik. A tranzakció összértéke 250 millió euró volt.
Az eladott ingatlanok közül 5 Lengyelországban található. Azokról a Makro üzletekről van szó, amelyek Varsóban (2), Wrocławban, Krakkóban és Lublinban helyezkednek el. Ezen kívül eladásra került 3 Metro ingatlan Magyarországon (Budapesten) és 3 üzlet Csehországban (Prágában).
A Metro és Makro Cash & Carry áruházak tovább folytatják nagykereskedelmi tevékenységüket ezeken a helyszíneken hosszú távú bérleti szerződések alapján.
Jürgen Schwarze, a Metro Properties vezérigazgatója arról tájékoztatott, hogy a vállalat kihasználva az ingatlanpiac emelkedő tendenciáját a megszerzett forrásokat további befektetésekre és új projektekre fordítja.
A Metro Properties megszerezte néhány szomszédos telek tulajdonjogát Lengyelországban és Csehországban vegyes rendeltetésű projektek kidolgozása céljából.
A Metro AG vállalathoz tartozó Makro C&C üzletlánc jelenleg kb. 30 nagykereskedelmi áruházat és két elosztó központot igazgat Lengyelországban.