A nagysikerű tavalyi kezdeményezés folytatásaként a Nagycsaládosok Országos Egyesületével (NOE) közösen ismét tanszergyűjtő akciót indít az Auchan. A gyűjtéshez bárki csatlakozhat iskolakezdési eszközök felajánlásával, amelyeket szeptember 11-ig lehet leadni az Auchan áruházakban kihelyezett gyűjtőpontokon.

A tavalyi akcióban mintegy 2500 szülő és gyerek jutott tanszerekhez az Auchan és a NOE együttműködésének köszönhetően. Az Auchan-vásárlók felajánlásait a NOE közel 800 önkéntese rendezi majd eltérő korosztályoknak megfelelő csomagokba, és juttatja el nagycsaládosoknak. A résztvevőknek természetesen idén is lehetőségük lesz arra, hogy az adományokhoz üdvözlő üzenetet írjanak.

A gyűjtés elindulása alkalmából augusztus 6-án Dr. Beneda Attila, család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár, Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke és Széll Hajnalka, az Auchan HR igazgatója nagycsaládokkal találkoztak az Auchan budaörsi áruházában.

„Izgatottan készültünk az idei tanszergyűjtésre, amely vásárlóink körében óriási népszerűségnek örvend. A családosok támogatása társadalmi felelősségvállalási stratégiánk egyik kiemelt területe, az ehhez kapcsolódó programjainkban pedig mintegy 7000 munkatársunk is aktív szerepet vállal, hiszen jelentős részük maga is családos. Nagyon örülök, hogy ismét lehetőségünk nyílt egy ilyen nagyszabású kezdeményezésre, amelyben vásárlóinkkal közösen járulhatunk hozzá a több gyermeket nevelő szülők iskolakezdéséhez” – mondta Széll Hajnalka, az Auchan HR igazgatója.

„Magyarországon olyan családbarát országot építünk, ahol minden gyermek és család biztonságban érezheti magát. A júliusban indult Családvédelmi Akcióterv a nagycsaládosok számára is komoly segítséget nyújt. Az autóvásárlási támogatásra július 1-je óta már több mint 8000 igény érkezett, de népszerűek az otthonteremtést segítő intézkedések is. A támogatások jövőre is folytatódnak, 2020 januárjától lép életbe a négygyermekes édesanyák személyi jövedelemadó-mentessége és a nagyszülői GYED is. A kormány az iskolakezdéskor is a családok mellett áll, ingyenes étkezéssel támogatjuk a rászoruló gyermekeket, míg az 1-9. évfolyamon valamennyi tanuló ingyenes tankönyvellátásban részesül. Köszönöm a kezdeményezést és az együttműködést a szervezőknek, bízom abban, hogy a tanévkezdés minden családban zökkenőmentesen indul, amelyhez a kormány széleskörű támogatást nyújt” – mondta Dr. Beneda Attila, család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.

„Történetünk eddigi leghosszabb adománygyűjtése áll most előttünk, de a tavalyi év tapasztalatai alapján mondhatom, hogy nyolcszáznál is több önkéntesünk ez alkalommal is jól végzi majd feladatát. Mindezt a lehetőséget az adományozóknak köszönhetjük, akik megtiszteltek bennünket bizalmukkal és támogatásukkal. Idén is helyben maradnak a felajánlások, a tanszereket helyi egyesületeink osztják majd azt szét azok között, akiknek a legnagyobb szüksége van rájuk. Így mindenki biztos lehet abban, hogy a legjobb helyre kerülnek felajánlásai. Örülünk, hogy az áruházlánc is sikeresnek tartja együttműködésünket, és idén a korábbinál több áruházban gyűjthetünk. A gyűjtőhelyek listája a noe.hu oldalon megtalálható” – mondta Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke.


A képen: Széll Hajnalka, az Auchan HR igazgatója, Dr. Beneda Attila, család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár és Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke láthatók a tanszergyűjtő akciót bejelentő eseményen.