A nemzetközi divatcég a budapesti Arena Mallban nyitotta meg új üzletét, amelybe több mint 8 millió eurót fektetett be.


Magyarország a Primark 17. piaca világszerte és a 6. Közép- és Kelet-Európában, Lengyelország, Csehország, Románia, Szlovénia és Szlovákia mellett.

A Primark nemzetközi divat kiskereskedelmi vállalat ma megnyitotta első, a budapesti Arena Mallban található magyarországi üzletét. A magyaroszági üzletnyitás több mint 8 millió eurós beruházásból valósult meg és több mint 180 munkahelyet teremtett a régióban. A megnyitón díszvendégként részt vett Írország magyarországi nagykövete, Ragnar Almqvist, aki üdvözölte a Primarkot a magyar piacon.

A Primark budapesti üzletnyitása jelentős mérföldkő a globális terjeszkedésben, mivel Magyarország a vállalat 17. piaca világszerte és a 6. Közép- és Kelet-Európában.

A több mint 3100 négyzetméternyi területű Primark üzlet az Arena Mallban első alkalommal kínálja a Primark egyedülálló darabjait, a legújabb divattrendeket és a mindennapi használati cikkeket a magyar vásárlóknak. Az áruház széles termékkínálatot nyújt a női, férfi és gyermekruházat, valamint a szépségápolás, az életmód és a háztartási cikkek terén. A divatos fürdőruháktól és strandruháktól kezdve a márka legújabb nyári kínálatán át egészen az öltönyökig és kiegészítőkig a vásárlók megtalálhatják a számukra leginkább tetsző darabokat.

Az új üzletben a Primark továbbra is arra összpontosít, hogy fenntarthatóbb divatot kínáljon megfizethető áron. A ruháinak már most 55%-a újrahasznosított vagy fenntarthatóbb forrásból származó anyagok felhasználásával készül, és a márka azt is vállalta, hogy 2030-ra ezt az arányt 100%-ra emelik.

Maciej Podwojski, A Primark közép- és kelet-európai vezetője így nyilatkozott: „Hihetetlenül büszke vagyok arra, hogy megnyithatjuk első magyarországi üzletünk kapuit. A Primark ötéves közép- és kelet-európai fennállását ünnepeljük, és a ljubljanai üzletünk 2019. júniusi megnyitását követően nagy örömünkre szolgál, hogy immár hat piacon, 13 üzlettel és jelentős növekedési potenciállal működünk a régióban. Várjuk vásárlóinkat gyönyörű új üzletünkben, ahol Magyarországon először mutatjuk be egyedülálló Primark kínálatunkat. Szeretnék köszönetet mondani minden kollégámnak, akik fáradhatatlanul dolgoztak az üzlet megnyitójának előkészítésén, és a Primark nevében is szeretném kifejezni elismerésemet a nagykövetség képviselőinek és a helyi hatóságoknak a szívélyes fogadtatásért és az eddigi támogatásért."

Ragnar Almqvist, Írország magyarországi, koszovói és montenegrói nagykövete hozzátette: „A Primark világszerte ismert termékeik minőségéről és kivételes értékeiről. Számomra azonban, akárcsak a nagymamám számára, a Primark legnagyobb erősségei az értékei. A barátságos fogadtatás. Az embereik professzionalizmusa. Ezek olyan értékek, amelyeket az írek és a magyarok egyaránt osztanak.”

A budapesti nyitás mellett a Primark folytatja ambiciózus terjeszkedési terveit a közép- és kelet-európai régióban, és még ebben az évben üzleteket nyit Temesváron, a lengyelországi Bydgoszczban, valamint megnyitják második üzletüket Prágában.