Mathias Mentrop veszi át a diszkontáruházlánc vezetését

 Új vezérigazgató érkezik július 1-jétől a PENNY Magyarország élére Mathias Mentrop személyében. Mentrop jelenleg a csehországi PENNY-hálózat operatív igazgatójaként tevékenykedik, pozíciójában a jelenlegi magyarországi vezérigazgatót, Florian Jens Naegelét váltja majd.

 Mathias Mentrop több mint tízévnyi kiskereskedelmi tapasztalattal a háta mögött, 2012-ben csatlakozott a REWE csoporthoz a PENNY Bulgária értékesítési vezetőjeként. 2015-től a PENNY csehországi leányvállalatának kereskedelmi vezetői feladatait látta el, majd 2018-tól operatív igazgatóként vezette a cseh PENNY-t, ahol elsősorban az értékesítésért, építkezésekért és a kiskereskedelmi lánc bővítésért felelt. A PENNY magyarországi vezérigazgatói megbízatását július 1-től látja el, átvéve Florian Jens Naegele korábbi feladatköreit.

Naegele 2018-ban érkezett a posztra, előtte öt éven át a PENNY bajorországi régió igazgatói posztját töltötte be. A váltást követően Jens Krieger – aki jelenleg a PENNY Csehország vezérigazgatója, a REWE Group-nál, Németországban folytatja karrierjét.

 „A magyar leányvállalat vezetése pályafutásom egyik legnagyobb lehetőségének bizonyult. Nagyszerű szakértői csapatunk volt, és keményen dolgoztunk, hogy PENNY-t a megfelelő irányba formáljuk. Bízom benne, hogy a PENNY azon az úton halad, hogy tovább növelje piaci részesedését Magyarországon. Jobbá tettük a vásárlói élményt és a választékot, miközben több lehetőséget kínáltunk magyar beszállítóinknak” – emelte ki Florian Jens Naegele a PENNY leköszönő magyarországi vezérigazgatója.

 „Naegele úr egy erős alapokra épített magyar vállalatot hagy maga után, és már alig várom, hogy ott folytathassam a munkát, ahol ő és csapata abbahagyta. Közel 8 évet dolgoztam a csehországi PENNY-nél, amely a PENNY hálózatok közül a legnagyobb. Ottani munkám során rengeteg tapasztalatot szereztem áruházaink megújítása és modernizálása terén – és ezt a tapasztalatot szeretném kamatoztatni a magyar üzletág fejlesztésénél. Nem is lehetnénk jobb helyzetben, és kiváltságosnak érzem magam, hogy innen vihetem előre vállalatunkat” – mondta az új feladatköre kapcsán Mathias Mentrop, a PENNY új magyarországi vezérigazgatója.

 A PENNY növekedése Florian Naegele alatt: amikor Florian Naegele elvállalta a PENNY vezérigazgatói posztját, a diszkontlánc piaci részesedése 8,1% volt, 215 üzlettel és körülbelül 3800 kollégával rendelkezett. A PENNY Magyarországon jelenleg 229 üzlettel, közel 5000 kollégával és közel 11%-os piaci részesedéssel rendelkezik.