Az üzletlánc az összes brit áruházban elérhetővé teszi a vásárlóknak, hogy kedvezményes áron foglaljanak le online közeli lejáratú élelmiszereket tartalmazó csomagokat.

Az Aldi együttműködést kötött és bevezeti a Too Good To Go alkalmazást az Egyesült Királyságban található összes üzletében. A szolgáltatás, amely a világ legnagyobb élelmiszer-pazarlás elleni platformján keresztül lesz elérhető, ezentúl mind a 990 üzletben elérhető lesz – írja az aldipresscentre.co.uk.

A tavalyi kísérletet követően a szupermarket-hálózat országszerte elérhetővé teszi az Egyesült Királyságban a feleslegessé vált élelmiszerek zsákjait, hogy ezzel is küzdjön az élelmiszer-pazarlás ellen, ráadásul a vásárlók alacsonyabb áron vásárolhatják meg ezeket a termékeket.

A táskák számos olyan élelmiszert tartalmaznak majd, amelyeknek szavatossági ideje hamarosan lejár, az eredeti ár kevesebb mint egyharmadáért. Termékenként csak 3,30 fontba kerülnek, ha legalább 10 font értékű élelmiszert vásárol a vevő.

A vásárlók az ingyenes Too Good To Go alkalmazáson keresztül kiválasztják a közeli Aldi üzletet, majd lefoglalhatják és egy megadott időpontban átvehetik a táskát a boltban. Az országos bevezetés várhatóan további 4000 tonna élelmiszert ment meg évente a pazarlástól.

Emellett az Aldi összes brit áruháza továbbra is az év 365 napján adományoz helyi célokra feleslegessé vált élelmiszert. A szupermarket 2019 óta több mint 30 millió ételt adományozott a Neighbourly platformmal együttműködve.

Liz Fox, az Aldi Egyesült Királyságbeli vállalati felelősségvállalási igazgatója elmondta, hogy a Too Good To Go-val való partnerségük egy újabb módja annak, hogy csökkentsék az élelmiszer-pazarlást, miközben lehetőséget kínálnak a vásárlóknak arra, hogy alacsonyabb áron vegyék meg az élelmiszereket. Megjegyezte, hogy a megélhetési költségek emelkedése sokakat érint, ezért egyszerű és elérhető módot kínálnak a fogyasztóknak ahhoz, hogy pénzt takarítsanak meg és csökkentsék a hulladék mennyiségét.