Az ALDI számára kiemelten fontos a környezet védelme, társadalmi felelősségvállalásának meghatározó eleme a környezettudatosság és a szociális érzékenység. Adománygyűjtéseivel évek óta fontos társadalmi munkát végez, amelynek része az állatok jóllétével kapcsolatos szerepvállalás is.

Most hétvégén, 2022. szeptember 10-én és 11-én az ALDI országos állateledel-gyűjtő akciót szervez. Az akció során a magyarországi üzletek bármelyikében lehetőségük lesz az ALDI vásárlóinak, hogy a nehéz helyzetben lévő állatvédő egyesületek, állatotthonok számára – állateledel formájában – adományokat adjanak.

A mostani adománygyűjtés az áruházlánc hasonló kezdeményezéseivel azonos módon zajlik: a vásárlók ezen a hétvégén az áruházlánc bármely magyarországi üzletében leadhatják adományaikat. Az ALDI állandó kínálatában elérhető, cicák és kutyák számára kínált állateledelek bármelyikével támogathatják a környék állatotthonait, állatvédő egyesületeit. A megvásárolt, adományozni kívánt állateledeleket – a pénztártól való távozás után – a kasszák után kihelyezett gyűjtőponton adhatják le.

Az akcióban részt vevő állatotthonok:

Emberek az Állatokért Alapítvány – Győr

Misina Természet- és Állatvédő Egyesület – Pécs

Etyeki Állatvédők Egyesülete – Etyek

Tappancs Állatvédő Alapítvány – Szeged

Állatbarát Alapítvány – Nyíregyháza

A két nap alatt összegyűlt adományokkal – amelyek az Állatok Világnapjára meg is érkeznek az állatotthonokhoz – remélhetőleg sikerül könnyíteni az állatvédő egyesületek, állatotthonok helyzetén. Az ALDI bízik benne, hogy az országos akciónak köszönhetően hozzájárul a még gazdátlan, menhelyen élő állatok megfelelő minőségű eledellel való etetéséhez.