A Magyar Vöröskereszt két decemberi hétvégén összesen 34 tonna adományt gyűjtött az Auchan áruházakban.

December első hétvégéjén 15, az aranyhétvégén 19 tonna tartós élelmiszert, tisztító és tisztasági szereket, higiénés termékeket, édességet és játékot ajánlottak fel az Auchan vásárlók a rászorulóknak. Az első hétvége adományai már célba értek, a második hétvégi felajánlásokat pedig szortírozás után útnak indították a karitatív szervezet szociális szakemberei, hogy azok is karácsony előtt megérkezzenek oda, ahol nagy segítséget jelentenek nem csak az ünnepi időszakban, hanem a mindennapokban is.

Az ország 24 Auchan áruházában zajló gyűjtést hat nap alatt közel ezer fős, munkatársakból és önkéntesekből álló vöröskeresztes csapat valósította meg 4200 órányi munkával, természetesen az Auchan munkatársainak hathatós segítségével és támogatásával. A vállalat számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, így gyakran szerveznek olyan jótékonysági programokat, amelyekbe be tudják vonni vásárlóikat is.

A 34 tonnányi adományból szociális szakemberek állítottak össze a szükségleteknek megfelelő csomagokat, amelyek eljuttatását az országos hálózattal rendelkező karitatív szervezet azonnal megkezdte. Az elosztás a megyei szervezeteken keresztül zajlik, akiknek helyben pontos ismeretük van róla, hogy hol van a legnagyobb szükség a segítségre. A cél az, hogy az aranyvasárnapig összegyűlt felajánlások még karácsony előtt célba érjenek.

Nagyon nagy segítség ez a 34 tonna adomány, amit az Auchan vásárlóközönsége ajánlott fel nélkülöző honfitársainknak, hatalmas köszönet érte! És bár a gyűjtésből semmiképp nem szeretnénk versenyt csinálni, mert minden felajánlásért hálásak vagyunk, az összesített adataink alapján elmondható, hogy a legtöbb adomány a maglódi és a csömöri áruházban gyűlt össze. Ezzel a mennyiséggel közel tízezer rászoruló embernek és családnak tudunk segíteni nem csak az ünnepek alatt, hanem tovább is a hétköznapokban” – mondta Waller-Fekete Judit, a Magyar Vöröskereszt szociális szakmai vezetője.