Karácsonykor szinte elkerülhetetlen, hogy megnövekedjen a körülöttünk felhalmozódó hulladék mennyisége. Elég, ha csak az ajándékok becsomagolásához szükséges papírokra, dekorációs eszközökre vagy pedig az ünnepi vacsorák során keletkező feleslegre gondolunk. Azonban egy kis odafigyeléssel már sokat tehetünk annak érdekében, hogy az idei karácsony a fenntarthatóságról is szóljon. Az Auchan számos környezetbarát megoldást kínál mind a csomagolás, mind pedig az ajándékvásárlás terén.

Habár a fehérről már egyre inkább le kell mondanunk, zöld még lehet az idei karácsony! Elérkezett a tudatos vásárlás ideje, hiszen ma már sok lehetőség adott ahhoz, hogy a fenntarthatóság mellett tegyük le a voksunkat. Egyre több áruházlánc törekszik a zöld megoldásokra, az Auchanban például nem csak csomagolóeszközök, de ajándéktárgyak, sőt, még játékok közül is választhatunk fenntartható változatokat. Ezzel amellett, hogy védjük a környezetet, a jövő generációit is elindíthatjuk egy tudatosabb szemlélet irányába.

Tudatos vásárlás, tudatos nevelés

A plüssjátékok eddig is nagy kedvencnek számítottak, hiszen egy-két puha kis figura szinte mindig lapul a karácsonyfa alatt. A jó hír, hogy ezekkel akkor is meg tudjuk lepni a gyerekeket, ha a környezettudatosság mellett döntünk, hiszen az Auchanban széles kínálat várja a vásárlókat 100%-ban újrahasznosított poliészterből készült plüssökből. Egy figura elkészítéséhez egyébként 12 visszaváltott PET palackot használnak fel. Ezt nyugodtan meséljük el a gyerekeknek is, hiszen egy ilyen különleges ajándékkal hozzájuk is közelebb hozhatjuk a fenntarthatóság eszményét. Már egészen kicsi korban is elkezdhetjük kialakítani ezt a szemléletet, hiszen számos fenntartható forrásból származó fából készült játék is kapható az áruházláncban.

 

Nem csak a gyerekeknek, de a család többi tagjának is választhatunk fenntartható ajándékokat a vállalat kínálatából. Azoknak, akik szívesen sürgölődnek a konyhában, tökéletes választást jelentenek az Actuel by Auchan újrahasznosított, több méretben kapható serpenyői. Ezek a prémium minőségű edények tapadásmentesek, és bármilyen tűzhelyen használhatók, ráadásul alumínium üdítődobozok újrahasznosításával készültek. A karácsonyi dekorációnál is választhatunk olyanokat, amelyek csomagolás nélkül kaphatók. Több környezettudatos divattermék is fellelhető az áruházlánc polcain, az Inextenso Green kollekcióban nem csupán környezetbarát, kevés víz felhasználásával, biopamutból és természetes szálakból készült ruhadarabokat találunk, hanem törölközőket és egyéb textilárukat is. A bolti csomagolóeszközöket is érdemes tudatosan megválasztani, a vásárolt termékeket inkább újrahasznosítható papír- és többször használatos, mosható műanyag táskákban, tasakokban, illetve 100 %-ban lebomló, házilag is komposztálható zacskókban vigyük haza. Az Auchan vezette be hazánkban elsőként az ikonikus bevásárló kartondobozt, amely többfunkciós, szállításra és otthoni tárolásra is praktikus megoldás, ráadásul az ünnepi választékban szezonális, karácsonyi díszítésben és illatban is kapható.