Idén a jó időjárás és a hazai nyaralások miatt is remek dinnyeszezonra számít az áruházlánc

A hazai idény indulásától kezdve kizárólag magyar magvas görögdinnyét lehet kapni az Auchan áruházakban. A minőségi termékek címkéjén minden esetben feltüntetik az eredetét és szedéstől számítva átlagosan 24 órán belül, egyes áruházakban pedig már fél nap alatt a polcokra kerül a friss dinnye, aminek több fajtáját fogyasztásra készen, hűtve és szeletelve is megkóstolhatják a vásárlók. Emellett az áruházlánc beszállítóival közösen hat szervezetet támogat azzal, hogy több héten át friss és vitamindús dinnyét visz nekik.

E héttől a legkedveltebb magvas görögdinnye csakis hazai termelőktől érkezik az Auchan áruházaiba. Az áruházlánc hat magyar termelőtől kizárólag minőségi fajtákat szerez be. Minden terméken szerepel az eredet, így a vásárlók akár vissza is térhetnek annak a termelőnek az árujához, ami a legjobban ízlett nekik. A frissességet a lehető legrövidebb ellátási lánccal biztosítják, ezért regionális szinten, közvetlenül és naponta szállítanak be dinnyét az Auchan áruházakba. Ez azt jelenti, hogy a szedéstől számítva átlagosan egy nap alatt, de több áruházban már fél napon belül a vásárlók kosarában lehet a zamatos magyar görögdinnye, amiből négy fajtát is kínál az áruházlánc. Az Auchan arra is felkészült, hogy a vásárlók egy részénél nem fogy el egyszerre egy egész dinnye, ezért szeletelve is árulják, több üzletükben behűtve is, hogy azonnal lehessen fogyasztani.

Az Auchan Magyarország nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával és a Magyar Dinnyetermelők Egyesületével együttműködve a hazai dinnyetermelést azzal is segítse, hogy az aktuális fogyasztói igényeket és a trendeket közvetíti a termelőknek. A tapasztalatok szerint jelenleg továbbra is a magszegény fajták a népszerűek, de jelentősen nő a mini dinnyék forgalma is.

Az áruházlánc a teljes dinnyeszezonban összesen kilenc fajta dinnyét árul, ebből hetet vágva is megkóstolhatnak a vevők. A legkedveltebb, hazai magvas görögdinnyén kívül kínálnak még fekete héjú, csíkos és sárga bélű görögdinnyéket is, illetve sárgadinnyékből hagyományos, kantalup, gália, smooth és zöld belű fajtákat.

A görögdinnye nem csak finom, hanem táplálkozás-élettani hatása is igen kedvező, mert sok értékes vitamin és ásványi anyag van benne, ugyanakkor kevés a kalóriatartalma, hiszen 90-95%-a (!) víz, amivel a napi folyadékbevitelhez is hasznosan járul hozzá. Nem csak önmagában fogyasztva ízletes, hanem gyümölcs- vagy sós saláták kitűnő alapanyaga is lehet, hiszen a közhiedelemmel ellentétben tulajdonképpen nem is gyümölcs, hanem a tökfélék, más néven a kabakosok családjába tartozik, mint az uborka vagy a cukkini.
Idén a dinnyeszezonhoz kapcsolódóan az Auchan Magyarország a hazai beszállítóival közösen hat szervezetet, többek között óvodának, idősek otthonának, rendháznak és szanatóriumnak is hat héten át ingyen biztosít friss dinnyét, hogy az ott élők napi étrendjébe is bekerülhessen az egészséges, zamatos és igen kedvelt, magyar termés.