Az előző éveket is felülmúlva, idén 23 áruházzal vesz részt az Auchan a Magyar Élelmiszerbank Egyesület Karácsonyi Adománygyűjtésében.

A novemberi közös akció mellett az áruházlánc többek között az Élelmezés Világnapján indított Élelmiszerbank Adománykonvoj résztvevőjeként, a munkatársak által szervezett jótékonysági süteményvásárokkal, valamint pénzbeli adománnyal is támogatja a szervezetet. Az együttműködés keretében 17 Auchan áruházban mentik és juttatják el nélkülözőknek napi szinten a pékárut, zöldséget, valamint gyümölcsöt.

 Három napon keresztül, november 22-24. között, az Auchan 23 áruházában adhatják le a vásárlók az Élelmiszerbank önkénteseinek élelmiszer adományaikat, amelyeket az Egyesület az ünnepekig el is juttat az arra rászoruló családoknak.

„Minden évben örömmel csatlakozunk a Magyar Élelmiszerbank Egyesület jótékonysági kezdeményezéseihez, hiszen ilyenkor munkatársainkat és vásárlóinkat egyaránt bevonva, egy csapatban segíthetjük a rászorulókat. Ez az ünnepek környékén különösen fontos, ezért időt és energiát nem sajnálva segítjük november végén az élelmiszergyűjtés eredményességét kollégáinkkal. Bízunk benne, hogy idén még több családnak tesszük szebbé a karácsonyát és az előző évben vásárlóink segítségével összegyűjtött 55 tonnánál is több adományt sikerül közösen átadnunk” – mondta el Varga-Futó Ildikó, az Auchan kommunikációs és CSR igazgatója.

Az áruházakban kialakított gyűjtőpontokon november 22-én 15 és 20 óra között, november 23-án 8 és 19 óra között, valamint november 24-én 8 órától 18 óráig várja az Egyesület az adományokat, elsősorban alapvető tartós élelmiszereket. Az akciókban összegyűjtött felajánlásokat az Élelmiszerbank önkéntesei a gyűjtések helyének közelében élő rászoruló családoknak juttatják el még karácsony előtt.

„Az Élelmiszerbank számára kiemelt jelentőségű a Karácsonyi Adománygyűjtés, hiszen látjuk egész évben, mennyire fontos nehéz sorsú embertársainkon segíteni. Az ünnepek alatt még több nélkülöző számára próbálunk adományt nyújtani, hiszen ilyenkor rengeteg kérés érkezik hozzánk. A vásárlók nagylelkűsége és partnereink, az áruházak, köztük az Auchan részvétele nélkül ez nem sikerülhetne” – mondta Sczígel Andrea, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület külső kapcsolatok igazgatója.

Az áruházlánc az Élelmiszerbankkal együttműködésben már több éve részt vesz a szervezet élelmiszermentő programjában is, amely keretében 2018-ban 17 áruházában közel 1000 tonna élelmiszert mentett immár három, a pékáru, zöldségek és gyümölcsök kategóriájában. 2019 első kilenc hónapjában eddig több mint 500 ezer kg élelmiszert mentett meg és adott át az Auchan, amelyek rászorulók, többek között idősek és nagycsaládok mindennapjait teszik könnyebbé.

A vállalat idén ősszel már hagyományosan csatlakozott az Élelmezési Világnapján felvonuló Élelmiszerbank Adománykonvojhoz is, ahol több mint ezer kilogramm élelmiszerrel járult hozzá a rekordmennyiségű, több mint 50 tonnát hozó Konvojhoz. Karácsonyig pedig minden telephelyén a munkatársak részvételével jótékonysági süteményvásárokat és reggeliket szervez, amelynek bevétele az Élelmiszerbank által összeállított élelmiszercsomagok nélkülözőkhöz történő eljuttatását finanszírozza.