Október elején a siófoki Dózsa György úti Tesco Expressz is csatlakozott az áruházlánc élelmiszermentő programjához, így a megye valamennyi áruháza jótékony célra ajánlja fel az élelmiszer-felesleget.

Az élelmiszermentő programban a Tesco a már nem eladható, de emberi fogyasztásra tökéletesen alkalmas zöldséget, gyümölcsöt, pékárut és tartós élelmiszert adományozza a Magyar Élelmiszerbank Egyesület helyi partnerszervezetei számára. Siófokon a KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft. veszi át az adományt, és osztja szét még aznap a rászorulók között.
A Tesco számára kiemelten fontos az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelem: célja, hogy 2020-ig valamennyi közép-európai áruházát felkészítse arra, hogy a napi működése során keletkező élelmiszer-felesleget jótékony célra tudja felajánlani. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület évek óta az áruházlánc stratégiai partnere, 2014 óta a Tesco a szervezettel együtt működteti napi áruházi élelmiszermentő programját is. A program keretében a kezdeményezésben résztvevő áruházak munkatársai minden munkanap kiválogatják és összegyűjtik a már nem eladható, de emberi fogyasztásra tökéletesen alkalmas zöldséget, gyümölcsöt, pékárut és tartós élelmiszert, amit aztán az Élelmiszerbank helyi partnerszervezetei vesznek át és osztanak szét még aznap az áruházak környékén élő rászorulók között.
A siófoki Tesco Expressz október 1-én kezdte meg az élelmiszermentést, aminek köszönhetően a megyében már az összes áruház részt vesz a programban, így Somogy megyében már 7 helyen adják át minden nap a még fogyasztható, de már nem eladható élelmiszert. Ezekből 2019 augusztusáig összesen közel 900 000 kilogramm élelmiszert adományozott a Tesco ilyen módon jótékony célra, ami több mint 2 millió adag ételnek megfelelő mennyiség.
Országosan a 203 Tesco áruházból jelenleg 176-ban folyik a napi szintű élelmiszermentés, amelyek idén augusztus végéig közel 23 000 tonna élelmiszert ajánlottak fel jótékony célra, ami több mint 57 millió adag ételnek felel meg.