Az Auchan tapasztalatai szerint a magyar vásárlók körében már nem feltétlen az ár a döntő: évről évre egyre nagyobb szerepet kap a minőség, az ünnepeket is beleértve.

Az áruházlánc húsvéti kínálatában így a hagyománykedvelők és az ínyencek egyaránt kiváló minőségű húsvéti finomságokat találnak. A tradicionális füstölt sonkák mellett érlelt-főtt vagy konyhakész termékeket is lehet kapni, emellett idén először fehér héjú, dekorációs célokra alkalmas tojással készül az áruházlánc a rohamra. A húsvéti csokoládék között már március közepétől válogathatunk, ezekből összesen több mint 2 millió darab értékesítésére számítanak idén.

40 százalékkal nő a tojásforgalom
Húsvét előtt közel 40 százalékkal növekszik az Auchan áruházak tojásforgalma, és az ünnepet megelőző napokban közel 2 millió db tojás értékesítésére számítanak. A különböző méretű tojások iránti keresletet ebben az időszakban növeli a többcélú felhasználás, melynek keretében a terméket étkezési célok mellett díszítéshez is nagy mennyiségben vásárolják. Az L-es és XL-es méretű tojások a legkelendőbbek, de az utóbbi években egyre fontosabb szempont a vásárlók számára, hogy választhassanak a bio, illetve vitaminnal dúsított és génkezelés nélkül előállított tojások között. Az Auchan tojáskínálatát magyar termelőktől szerzi be, és idén először fehér héjú tojásokat is találhatunk az áruházlánc polcain, melyek felhasználásával egyedi díszítési technikák is bevethetők lesznek az évi hagyományos tojásfestés során.

A prémium érlelt sonkákat keresik a vásárlók
Idén is széles ünnepi sonkaválasztékkal várja vásárlóit az Auchan, mellyel az ebben az időszakban ugrásszerűen emelkedő keresletet szolgálja ki. A több száz tonna, húsvét előtt eladott különböző fajta sonka az éves forgalom több mint 20 százalékát teszi ki. A kínálat több mint 80 százaléka magyar termelőktől származik. A széles választékon belül továbbra is a hagyományos magyar füstölt és a füstölt-főtt sonkák a vásárlók kedvencei, akik számára azonban az ár mellett egyre fontosabb a hústermék elkészítési módja is. Egyre többen keresik a külföldről származó prémium kategóriás, érleléssel előállított termékeket. A kedvezőbb árú, gyorspácolt hústermékek már 1000 forint/kg ártól vásárolhatók, egyes prémium, érlelt sonkák kilogrammonkénti ára pedig elérheti akár a 12 000 forintot is.
A tradicionális sonkafélék mellett idén is érkeztek új termékek az Auchan áruházakba, melyek között megtalálható a békebeli csont nélküli bőrös parasztsonka vagy a különleges ízvilágú pármai sonka. A hagyományos érlelésű és füstölt hústermékek kínálata is bővült idén, többféle comb, lapocka és karaj, valamint füstölt baromfi termékek, köztük füstölt-főtt pulykacomb is megtalálható újdonságként az Auchan kínálatában. A sonkákon túl az ünnepi menühöz többféle sous vide hús közül is válogathatnak a vásárlók.

Kalács minden mennyiségben
A különböző ízesítésű és többféle kiszerelésben kapható kalácsok, torták és aprósütemények szintén az ünnepi asztal elmaradhatatlan kellékei. A kalácsokból a 250 és 500 grammos hagyományos foszlós és sós fonott kalács mellett különleges mákos fonott kalács is készül idén az Auchan saját pékségében, 500 grammos kiszerelésben. Az ünnepi tortát idén újdonságként húsvéti motívumos marcipán figurákkal díszíthetjük, de nagy az érdeklődés az Auchan áruházakban más húsvéti édességek iránt is, ezért többek között cukormentes piskóták és saját gyártású bejglik is megtalálhatók a polcokon.

Idén is hódít a minőségi csokoládé, jön az óriás csokinyúl
Az ünnephez köthető csokoládé termékek széles választékából már március közepétől válogathatnak a vásárlók. A csokoládétojások és figurák közel négyszázféle szezonális termék széles választékát foglalják magukban, amelyekből az utóbbi évek tapasztalatai alapján egyre több Auchan vásárló keresi a minőségi csokoládéból, magas kakaó- és csökkentett cukortartalommal készült prémium édességeket. Idén is több mint ötvenféle, teljesen új édességgel készül az áruházlánc a vásárlók igényeinek megfelelően. Az édességimádók találhatnak majd a polcokon többek között 3 kg-os prémium tejcsokoládé óriásnyulat is. A különleges táplálkozási igényű vásárlókat kibővült paleo választék várja, de elérhetők a közkedvelt lédig csokoládé tojások és szemenként csomagolt desszertek is.

Húsvéti díszbe öltözik a lakás
A húsvéti asztalt az Auchan tavaszi lakástextil és étkészlet kínálatából mutatós darabokkal díszíthetik fel a vásárlók. A tavasszal megújuló természetbe kalauzolnak a virágmintás textíliák és kiegészítők, meg a letisztult, a zöld több árnyalatát felvonultató, trópusi pálmalevelekkel és arany betétekkel készült lakberendezési tárgyak már a nyaralás hangulatát idézik. Az ünnepi készülődés központi eleme főleg a kisgyermekes családoknál a tojásfestés, melyhez idén is minden kelléket megtalálhatnak a vásárlók az Auchan áruházakban. A kész dísztojások és egyéb húsvéti figurák mellett a kicsik színezőket, kifestőket és filckészleteket is választhatnak a húsvéti foglalatosságokhoz. Az időszűkében lévőkre is gondolt az Auchan, az ünnep előtt készre festett, főtt tojásokat is árulnak az áruházakban.