2025.jún.16.
  • RÓLUNK
  • ELŐFIZETÉS
  • KAPCSOLAT
  • HÍRLEVÉL
  • MÉDIAAJÁNLAT '25
  • MÁRKA MÖGÖTT

aa

TermékmixTermékmix
Ad Top Header
  • Kezdőlap
  • Kereskedelem
    • Kereskedelem
      • Esemény
      • Üzletlánc
      • Kutatás
      • Általános
    Wolt

    Owen Wilson lett a Wolt kampányarca

    Általános

    penny üzletbelső

    Bővülő kínálat és rugalmas nyitva tartás: már kész…

    Üzletlánc

    Rossman

    Két új felsővezető csatlakozott a Rossmannhoz – Sz…

    Üzletlánc

  • Ipar
    • Ipar
      • Hírek
      • Személyi hírek
    Stühmer

    Érezd a felfedezés ízét! – Stühmer Pillanat Korfu …

    Hírek

    infláció

    A fogyasztói árak átlagosan 4,4%-kal haladták meg …

    Hírek

    NAK kampány-séfek

    Az Agrárgazdasági Kamara „Tények ízekre szedve” or…

    Hírek

  • Magazin
    • Magazin
      • Polc
      • Kereskedelem
      • Interjú
      • Marketing
      • Kutatás
      • Piac
      • Innováció
    kisállat etetés

    Kettős nyomás alatt az állateledel-piac: Dráguló f…

    Polc

    bolt vásárló

    A cukor­mentes termék „már alap a választékban” …

    Polc

    BEVÁSÁRLÓTÁSKA

    Hazai gyártók új kihívások előtt: Fókuszban a magy…

    Polc

  • Külföld
    • Külföld
      • Kereskedelem
      • Kutatás
      • Ipar
      • Trend
    bevásárlókosár

    Hosszútávú a fogyasztói viselkedésváltozás, nem cs…

    Trend

    asda logo

    Támogatják a helyi közösségeket

    Kereskedelem

    paradicsomvásárlás

    A cél a gyümölcsfogyasztás növelése

    Kereskedelem

  • Újdonságok

Üzletlánc

A jégkrémre egyre inkább desszertként tekintenek a fogyasztók
Üzletlánc
2025.május15.

A jégkrémre egyre inkább desszertként tekintenek a fogyasztók

A meteorológusok szerint megint forró nyárra készülhetünk, amivel indul a jégkrémszezon is.

Az Auchan szakértői úgy látják, hogy a jégkrémfogyasztás azonban a csúcsidőszakon kívül is növekvő tendenciát mutat. A vásárlók nem csak hűsítő nyalánkságként, hanem egyre inkább desszertként tekintenek a jégkrémre ősszel és télen is. Természetesen a nyár azért kiugró időszaka ennek a termékkategóriának. Leginkább az íz a meghatározó választási szempont, ezt követi az ár, illetve a vásárlás célja.

„A klasszikus vanília és csokoládé letaszíthatatlan a trónról, emellett az eper és karamell is népszerű. A vásárlók a vegyes ízeket is kedvelik és szívesen próbálnak ki újakat is – mondja Nagy Attila, az Auchan Magyarország értékesítési igazgatója. – Több mint 300-féle jégkrémmel készülünk az idei nyárra, köztük olyan újdonságokkal, mint a citrom-málna, banán, kaktusz, yuzu-citrom ízek, de lesz nyelvfestős jégkrém is, ami plusz élményt ad a gyerekeknek. A választékunk közel egyharmada új termék lesz tavalyhoz képest!”

Az új ízeken kívül az Auchan választékában kiemelt szerepet kapnak a mentes és vegán termékek, amiből közel 30-féle lesz. Közülük a kizárólag növényi alapú (kesu, zab, szója) Valsoia Vegán IL GELATO termékek csak az Auchan hipermarketekben kaphatók, de lesz még csokis zabital, illetve vörösáfonyás kesudió italalapú szendvicsjégkrém is. A hozzáadott cukormentes jégkrémekből 20-félét tartanak a kínálatban, mert az erre való igény érzékelhetően növekszik. Idei újdonságként említhetők a Nick's márka termékei is, amelyeket szintén csak az Auchan hiperek forgalmaznak, és amelyek hozzáadott cukor nélkül és pálmaolaj-mentesen készülnek. Mindkét márka április végétől már kapható az Auchan áruházakban.

Újra elérhetők a Full Naturals jégkrémek, amelyek kizárólag minőségi, ellenőrzött alapanyagokból, tej, hozzáadott répacukor, glutén, szója, tojás, pálmaolaj, tartósító- és adalékanyagok nélkül készült kézműves jellegű termékek. 100%-ban természetes összetevőket tartalmaznak, semmilyen allergén anyag nincs bennük.

Ami a kiszereléseket illeti: a családi és a multipack továbbra is a legnépszerűbb, idén azonban a cukrászdai fagylaltárak miatt az ún. impulz kategória – azaz a pálcikás és tölcséres multipackok, kis kiszerelésű jégkrémek – forgalomnövekedésére is számítani lehet, mert az otthoni fagylaltozás reneszánszát éli.

Az Auchan üzleteiben a vásárlók a helyben készült fagylaltválasztékot is megkóstolhatják, amely változatos ízekben és minőségi alapanyagokból készül. Az alapízek mellett olyan újdonságokat is ki lehet próbálni, mint a málna-kókuszt, a dubai stílusú csokoládét vagy a rebarbarás epret. Az ételérzékenységgel élők, vagy speciális étrendet tartók is válogathatnak a hűsítő finomságból, amivel a vásárlás nem csak praktikus, hanem élvezetes program lehet az egész család számára. Ráadásul az Auchanban készült fagylaltból egy gombóc 450 forintba kerül, ami a cukrászdai árakhoz képest igen kedvező.

„Az ár szempontjából azt tapasztaljuk, hogy a megszokott, kedvelt termékek árát nézik meg a vevők, és nem az a lényeg számukra, hogy melyik jégkrém a legolcsóbb. Az is látszik, hogy nem csak azok böngészik át a címkét, akik valamilyen ételérzékenységgel rendelkeznek, hanem azok is, akik minden téren tudatosabban választanak élelmiszert. A jégkrémet vásárlók jellemzően nyitottak az újdonságokra, az új ízvilágokra, de azért a klasszikus csoki, eper, citrom, vanília verhetetlen. Népszerűek a családi kiszerelésű, elkülönülő ízekből álló jégkrémek, illetve az ismert és közkedvelt édességmárkák jégkrém változatai is” – tette hozzá Nagy Attila értékesítési igazgató.

Tags: Auchan, fagylalt, jégrém
  • Előző cikk: A SPAR újabb lépést tett a digitalizáció felé Előző
  • Következő cikk: Kézzelfogható segítséget nyújt a SPAR Régiók Kincsei programja a kistermelők számára Következő

Legfrissebb

Stühmer

Érezd a felfedezés ízét! – Stühmer Pillanat Korfu a világűrb…

2025.jún..16

Wolt

Owen Wilson lett a Wolt kampányarca

2025.jún..16

penny üzletbelső

Bővülő kínálat és rugalmas nyitva tartás: már készül a nyári…

2025.jún..16

Rossman

Két új felsővezető csatlakozott a Rossmannhoz – Szimeiszter …

2025.jún..13

OKSZ

OKSZ: Újabb boltbezárási hullámot indít el a Lázár-minisztér…

2025.jún..12

Copyright © 2019-2025. Termékmix. Minden jog fenntartva.
  • Médiaajánlat '25
  • Márka mögött
  • Kapcsolat
  • Impresszum
  • Sütik
  • Adatkezelés
  • Kezdőlap
  • Kereskedelem
    • Esemény
    • Üzletlánc
    • Kutatás
    • Általános
  • Ipar
    • Hírek
    • Személyi hírek
  • Magazin
    • Polc
    • Kereskedelem
    • Interjú
    • Marketing
    • Kutatás
    • Piac
    • Innováció
  • Külföld
    • Kereskedelem
    • Kutatás
    • Ipar
    • Trend
  • Újdonságok
 

"Süti" információ ezen a weboldalon

Azért, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk weboldalunkon. Ha továbbra is a beállítások változtatása nélkül marad a honlapon, azt feltételezzük, hogy Ön elégedett azzal, hogy minden "sütit" megkap a honlapján. Ha szeretné, bármikor meg tudja változtatni a cookie beállításokat. Viszont ez esetben nem tudjuk garantálni weboldalunk megfelelő működését.

Részletek...
Elutasítom Elfogadom