2022. áprilisban a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers adat szerint 15,7, naptárhatástól megtisztítva 15,8%-kal meghaladta az előző év azonos időszakit.

Áprilisban az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben 7,1, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 15,4, az üzemanyag-kiskereskedelemben 37,3%-kal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene az előző év azonos időszakihoz viszonyítva. 2022. január–áprilisban a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 11,8%-kal nagyobb volt az előző év azonos időszakinál.

2022. áprilisban, az előző év azonos időszakához képest, naptárhatástól megtisztítva az országos kiskereskedelem forgalmának volumene 15,8%-kal nőtt.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene 7,1%-kal növekedett. Az élelmiszer-kiskereskedelem 76%-át adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 6,8%-kal, az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 8,0%-kal emelkedett.

A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának volumene összességében 15,4%-kal nagyobb volt. Az eladások volumene a textil-, ruházati és lábbeliüzletekben 67, a használtcikk-üzletekben 51, a könyv-, számítástechnika-, egyébiparcikk-üzletekben 29, a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszerüzletekben és a bútor-, műszakicikk-üzletekben 14–14, az iparcikk jellegű vegyes üzletekben 11%-kal növekedett.

Az árucikkek széles körére kiterjedő, a kiskereskedelmi forgalomból 8,1%-kal részesedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 4,2%-kal csökkent. Az üzemanyagtöltő állomások forgalmának volumene 37,3%-kal nagyobb volt. A kiskereskedelmi adatokba nem tartozó gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai 1,5%-kal nőttek.

2022. áprilisban az országos kiskereskedelem forgalma folyó áron 1373 milliárd forintot ért el. Az országos kiskereskedelmi forgalom 46%-a az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben, 36%-a a nem élelmiszer-kiskereskedelemben, 18%-a az üzemanyagtöltő állomások üzemanyag-forgalmában realizálódott.

2022. január–áprilisban az előző év azonos időszakához képest, naptárhatástól megtisztítva a kiskereskedelem forgalmának volumene 11,8%-kal emelkedett. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 2,6, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 16,4, az üzemanyag-kiskereskedelemben 30,0%-kal nőtt az értékesítés volumene.