Hazánkban 2014-ben került először megrendezésre a Sirha Budapest, mely az elmúlt években a közép-kelet-európai régió legjelentősebb kiállításává nőtte ki magát az élelmiszeripar, szálloda-, és vendéglátóipar, sütő-, és cukrászipar, csomagolóipar és gasztronómia területén.

A szakkiállítás legutóbb 21.500 szakembert vonzott a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központba, mely az első rendezvényhez képes több mint 40%-os növekedés, de közel 10%-os növekedés a Bocuse d’Or Európai Döntőt is felvonultató 2016-os kiadáshoz képest is. 2018-ban a látogatók pontosan negyede érkezett az élelmiszeripar és kereskedelem területéről, számukra 300 kiállító mutatkozott be, akiknek 42%-a élelmiszertermékekkel, italokkal, gépekkel és berendezésekkel foglalkozik.

A 2020-as Sirha Budapestre már 55 ilyen profilú vállalkozás jelezte részvételi szándékát mintegy 4.300 m2-en, miközben a teljes kiállítási terület háromnegyede már betelt. Ez nem is meglepő annak fényében, hogy a kiállításszervező felmérései szerint a kiállítók túlnyomó többsége, 97%-a távozott elégedetten az utolsó Sirha Budapestről, és 88%-a nyilatkozott úgy, hogy ajánlaná partnereinek a részvételt. A bemutatkozni szándékozó vállalatoknak érdemes tehát minél előbb jelentkezni a megmaradt területekre. Annál is inkább, mivel október 31-ig kedvezményes helydíjakkal lehet ezt megtenni.

Mindezen felül a Sirha Budapest szakmai programjai is biztosítják, hogy a kiállítás egyben egy fontos üzleti fóruma is a régiónak, ahol korábbi kapcsolatok ápolására és új kapcsolatok kialakítására egyformán nyílik lehetőség. Az European Enterprise Network és PRIMOM Alapítvány B2B találkozóján például legutóbb 138 résztvevő, összesen 93 találkozón vett részt a kiállítás ideje alatt, melynek 53%-a nemzetközi volt.

De nagy hangsúly kerül a piac legfrissebb fejlesztéseinek bemutatására is, többek között a Future Store-ban, mely a kereskedelmi megoldások legfrissebb trendjeit és megoldásait vonultatja fel, vagy az Innovációs Termékversennyel, - mindkettő esetén a Trade Magazinnal együttműködve, – melyen a kiállításon bemutatkozó cégek újításait értékeli a szakmai zsűri, a legjobbak pedig helyet kapnak a kiállítás egy kiemelt helyén is.

Mindezt széles konferencia és versenykínálat színesíti, a tervek szerint a Sirha Budapest ad otthon ismét a Bocuse d’Or magyar döntőjének, az International Catering Cup hazai döntőjének, a Sirha Budapest Desszert Versenynek, a Közétkeztetési Szakácsversenynek, és számos egyéb rangos megmérettetésnek.

Bővebb információkért látogasson el a www.sirha-budapest.com weboldalra! A Sirha Budapest kiemelt szakmai partnere a METRO, és kiemelt médiatámogatója a Trade Magazin.