A régióban a magyarok és szomszédaink is az aktuális időjárás alapján kerestek árucikkeket - mutatnak rá az Árukereső.hu friss adatai.

Magyarországon ötször népszerűbbek voltak az autós napellenzők az előző hetekhez képest, négyszer annyian kerestek ventilátorokra, párologtatókra, és rovarriasztókra, és háromszor annyi embert érdekeltek a szúnyoghálók a nagy meleg beköszöntével. Jelentősen nőtt, megduplázódott a virágállványok, illetve a mobil légkondicionálók iránti kereslet is. 

A cseh és szlovák szomszédainknál a kültéri, kerti termékek kerültek leginkább a figyelem fókuszába. Szlovákiában 10-szer annyian kerestek szerszámok vágófejeire, de népszerűnek bizonyultak a függőágyak (174%), a kerti napernyők (126%) és a medencetakarók (123%) is. Csehországban a beszerelhető és a hordozható légkondik iránti érdeklődés ugrott négyszeresére, A piknikpokrócok (198%) és a gyerekmedencék (196%) vezették a ranglistát a cseheknél, de a beszerelhető és a hordozható légkondik iránti érdeklődés is kimagasló volt, egyenesen négyszeresére ugrott. 

Bulgáriában a gyerekszandálokra, pergolákra és gyepöntözőkre kerestek kétszer-háromszor annyian, mint az előző hetekben. Szlovéniában a kerti székekre, hintákra, madáretetőkre és szúnyoghálókra mutatkozott a legnagyobb igény. A horvátok leginkább a gyerekcipők és trambulinok iránt mutattak érdeklődést, a szúnyoghálók és kerti székek mellett. Romániában is a kerti székek kerültek a dobogó első helyére. Szerbiában a női ruhák iránti kereslet triplázódott. 

Az időjárásban bekövetkező változás, a hidegfront Magyarországon is megtette hatását duplájára ugrott az érdeklődés a radiátorok, a termosztátok és az elektromos fűtőpanelek felé, és a gázkonvektorok iránt is másfélszeresére nőtt. Szlovákiában a bojlereket, Horvátországban a kályhák, Szlovéniában a fűtőrendszerek kiegészítőit 50%-kal többen kutatták. Bulgáriában több mint kétszer annyian kerestek hőpumpákat és tűzhelyeket, ám a legfázósabbaknak a csehek mondhatók, legalábbis a termékkereséseik kapcsán, náluk ötszörös volt az érdeklődés a tűzhelyek iránt. 

Ahogy ez lenni szokott, a változékony időjárás változékony keresési szokásokat generál, hogy mit rakunk virtuális bevásárlókosarainkba, azt erősen meghatározza, mit ad éppen a természet. 

(Forrás: Árukereső.hu)