A K&H idén ismét elnyerte a Global Finance nemzetközi pénzügyi magazin elismerését. A „Legjobb Kereskedelem Finanszírozó Bank Magyarországon” (Best Trade Finance Provider in Hungary) díjat többek között a technológiai újdonságainak, illetve a kereskedelemfinanszírozásban elért eddigi legeredményesebb évének köszönheti.

A koronavírus-járvány a kereskedelemfinanszírozási tevékenységet is erősen visszavetette. A Global Finance nemzetközi pénzügyi magazin ezért idén azokat a pénzügyi szolgáltatókat díjazta, akik a tranzakciók volumene, a globális jelenlét, az ügyfélkiszolgálás minősége, a versenyképes árazás és az innovatív megoldások alkalmazása mellett a legjobban tudtak reagálni erre a globális szinten mindenkit érintő kihívásra. A magazin szerkesztősége, az iparági elemzők, a vállalatvezetők és a technológiai szakértők 103 ország legjobb pénzügyi szolgáltatóit rangsorolták. Ez alapján a K&H ismét elnyerte a „Legjobb Kereskedelem Finanszírozó Bank Magyarországon” elismerést.

Annak ellenére, hogy a kereskedelemfinanszírozást különösen érzékenyen érinti a globális szinten tapasztalható gazdasági visszaesés, a K&H a bevétel és a finanszírozási állomány növekedése alapján is az eddigi legerősebb évet érte el ezen a téren. „A rendkívüli időszakban elért kiemelkedő eredmény mögött tudatos építkezés és technológiai fejlesztés áll. Egyrészt aktívan törekszünk a működőtőke megoldások optimalizálására és digitalizálására. Másrészt olyan ügyfélkiszolgálási rendszer kialakításán dolgozunk, ami bizonyos típusú ügyleteket teljes mértékben automatizálttá tesz. Emellett jelentős nemzetközi tranzakciókban is részt tudtunk venni az elmúlt évben, és sikeresen megvalósítottuk a SWIFT változások alkalmazását is” – foglalta össze az elmúlt év fő eredményeit Patrick Van Overloop, a K&H Üzleti ügyfelek divízió vezetője a díj kapcsán.