Az OMV immár négy éve minden szezonban új gourmet kínálattal jelentkezik: a mostani frissítés során a választékot Bicsár Attila, a Michelin ajánlását nemrég bezsebelő Sauska48 étterem kreatív séfje izgalmas téli ízekre hangolva állította össze. Az új Gourmet Selection kínálat országszerte 72 töltőállomáson érhető el december 1-től.

A legújabb gourmet kínálat - amelyben a húsos és vegetáriánus ételek rajongói is megtalálják a kedvencüket - két-két szendviccsel és salátával indult lútjára. A vegetáriánus szendvics alapja egy mazsolás rozsosbuci és a Camembert, ami vegyes salátaalapra és hagyományos genovai bazsalikompestóra kerül, az ízkombinációt pedig lilahagymalekvár és krémes sütőtök teszi teljessé. Társaként az akár vegánok által is fogyasztható céklás saláta érkezik karamellizált dióval, gyömbéres céklarelish-sel, sütőtökös lencsével és narancsos vinegrette-tel.

A húsokat kedvelő vendégek ezt a salátát akár a dió helyett bükkfán füstölt csirkemell-kockákkal is választhatják, illetve nekik egy kiadós szendviccsel is készült Bicsár Attila. A ropogós héjú, ám belül könnyed, sörös kristályzsemlébe egy csülökpástétom kerül, klasszikus „körítésként” tormás majonéz, valamint párolt savanyúkáposzta dukál hozzá birsalmadarabokkal, némi ázsiai fúziós beütés gyanánt pedig wasabis hagymát kínál hozzá a séf.

Mindemellett az ínyencek kedvéért ugyancsak nemrégiben került be az OMV gasztronómiai kínálatába Ausztria kedvence, a Leberkäse új, paradicsomos-mozzarellás ízvariációja is (a már meglévő hagyományos, sajtos és chilis ízek mellé). A 100%-ban osztrák alapanyagokból készült különlegességet melegen helyezik a császárzsemle közepébe, így autentikusan fogyaszthatják a töltőállomásra betérők.