Kihirdették és átadták az idei „Menteshelyek kedvenc helyei” címeket. A legjobb mentes helyeknek járó elismerést paleo, vegán, cukormentes, regenor, tejfehérjementes, laktózmentes, szénhidrát-csökkentett vagy gluténmentes ételeket is kínáló vendéglátóhelyek kaphatták meg, amelyet egy évig viselhetnek.

Az idei év kitüntetett helyei:

· Cukrászda: ZsóFree, Szentendre

· Kávézó: Cafe Spirit, Siófok

· Bolt: Boldog Föld, Budapest

· Pékség: Gluténmentes Pékség - Diétázók Boltja, Eger

· Bár: Bonita Studio, Siófok

· Webshop: Nekem a Balaton by Nánásiék

· Bisztró: 36 Bisztró, Budapest

· Étterem: Tökmag Vegan Street Food, Budapest

· Fagylaltozó: Füredi korzó fagyizó, Balatonfüred

· Drogéria: Müller, Budapest Árkád,

· Szálloda: Két Korona Konferencia és Wellness Hotel, Balatonszárszó

Az elismeréseket a vállalkozások képviselői, múlt héten, szerdán vehették át, ünnepélyes keretek között, a Metro akadémián.

A Menteshelyek.hu a Metroval, a Nutribullettel és a Közért+-szal azért indította el a felhívást, hogy rátaláljanak a legjobb hazai mentes helyekre, vagyis azokra, amelyek kifejezett figyelmet fordítanak az emésztési nehézségekkel küzdő vagy diétázó emberek minél teljesebb körű kiszolgálására.

A különböző allergiák és diéták szigorú szabályainak megfelelő ételeket sokszor nagyon nehéz megtalálni, s még nehezebb olyan üzletekre bukkanni, ahol ezeknek az elvárásoknak megfelelő kifejezetten ízletes, igazi gasztronómiai élményt kínáló finomságokat készítenek. Éppen ezért tűzte ki a menteshelyek.hu missziójául, hogy segít a keresésben és összegyűjti a diétás helyeket, melyek közül a honlap látogatóinak már csak választani kellett.

„Küldetésünk, hogy segítsünk közösségünknek olyan helyeket találni, ahol a diétájuknak megfelelő ételt tudnak fogyasztani vagy terméket tudnak vásárolni. Szerettük volna elismerni az ilyen helyeket üzemeltetők áldozatos munkáját, ezért hirdettük meg a Menteshelyek kedvenc helyei versenyt. Örömmel tapasztaltuk, hogy milyen nagy érdeklődés övezte a kezdeményezésünket.” – mondta el Bódi Krisztina a Marketig Art Kft. ügyvezetője, a menteshelyek.hu alapítója.

Manapság a mentes élelmiszerekre és italokra egyre nagyobb a kereslet hazánkban is. A különböző ételérzékenységekhez igazodó étrendek és ételek portfolió növekedésének eleinte főleg egészségügyi okai voltak, azonban mára kifejezett trenddé vált a mentes táplálkozás.