Magyarországon első ízben indul olyan üdítőital promóció, mely aludobozok és műanyag kupakok gyűjtésére és visszaváltására ösztönöz. Július 6-tól augusztus 30-ig minden XIXO szénsavas üdítő, jegestea és ízesített víz csomagolása (250 ml-es aludoboz, 0,5 l és 1,5l kiszerelések műanyag kupakja) az ország több mint száz pontján XIXO termékekre és garantált DORKO ajándékokra váltható be.

A XIXO termékek az egészségtudatosság jegyében készülnek, válogatott, minőségi összetevőkből. A szénsavas üdítőitalok sztíviát és gyümölcscukrot tartalmaznak, a XIXO jegesteákban természetes teakivonatot és gyümölcstartalmat találunk.
“Olyan promóciót terveztünk, amely a XIXO két fontos alapértéke – hazai és természetes – mellett a környezettudatosság is nagy hangsúlyt kap. Felelős vállalatként termékeink 95%-a már a jövő csomagolásában, az aludobozban kerül forgalomba, bár a nagyobb kiszerelések esetében még rövid ideig használunk műanyag csomagolást is. A nyár végéig tartó akcióban az alumínium dobozok és a műanyagkupakok az ajándékokért cserébe vegyesen adhatók le, az összegyűlt csomagolóanyagokat pedig szelektáljuk és újrahasznosítjuk” - mondta el Mészáros Beatrix, a XIXO marketingigazgatója.
Már egy doboz vagy kupak 1000 Ft-os DRK ajándékutalványt, két doboz vagy kupak XIXO jegesteát, szénsavas üdítőt ér, akik pedig nagyobb ajándékokra vágynak, DRK tornazsákra, bögrére, pólóra, hátizsákra vagy pulóverre cserélhetik be a PlayersRoom, Sportfactory, DRK és Playmax üzletekben az összegyűjtött, újrahasznosítható csomagolásokat.

Az aludobozok és kupakok zacskóban, dobozban leadhatóak, azonban a könnyebb gyűjtés érdekében újrahasznosított ingyenes gyűjtőzacskókat is biztosít a XIXO.