Kalandos utazásra hív az etyeki Haraszthy Pincészet. Haraszthy: The Story néven új termékcsaládot, bortrilógiát alkotott. A Pioneer, Sheriff és Hero névre keresztelt könnyed, nyári borok címkéi a pincészet névadójának, Haraszthy Ágostonnak legendás életútját mesélik el vidám, képregényes formában.

A nyár slágere az etyeki Haraszthy Pincészet új borsztorija, amelyet a borászat névadójának kalandokkal teli élete inspirált. A három különböző bor, a Pioneer, Sheriff, és Hero Haraszthy Ágoston három életszakaszát meséli el képregényes, vidám borcímkékkel. A kalandor, felfedező, városalapító sheriffet, Kalifornia magyar grófját ma már a kaliforniai szőlőkultúra atyjaként tartja számon a világ. Nem meglepő, hogy a pincészet tulajdonosa, az argentin származású Carlos Coelho róla nevezte el 1996-ban alapított borászatát, hiszen számos párhuzamot vélt felfedezni saját élete és Haraszthy élete között:

„Mindig is izgalmasnak tartottam Haraszthy Ágoston életútját: kalandor, felfedező, úttörő és útkereső volt, és ami a legfontosabb: soha nem adta fel! Az ő története inspirált a pincészet alapításánál, és az új bortrilógia megalkotásánál. A Haraszthy-The Story az ő történetét meséli el a képregényes, vagány címkékkel, a borok pedig vibrálóan frissek, könnyedek és gyümölcsösek, igazi nyári ízutazásra hívják a fogyasztóinkat”-nyilatkozta Carlos Coelho.

A kalandor, a sheriff és a hős az ígéret földjén

A The Story első tagja a Pioneer: a nyár slágere lesz ez a bor! Illatos, könnyű Irsai Olivér, citrusos, bodzavirágos ízképpel, élénk savakkal, fröccsbornak is kiváló. A címke a felfedező, úttörő éveket meséli el, Haraszthy megérkezését Amerikába a negyven napos hajóút után. A történet itt kezdődik…

A második fejezet, a Sheriff egy gyümölcsös rozé, a Pinot Noir minden szerethető tulajdonságával: gurulós málna, frissesség és vidám rózsaszín, igazi randi-bor! Haraszthy itt már postakocsikat üzemeltet és gyümölcsösöket, szőlőterületeket birtokol, San Diego központját már Haraszthy negyedként emlegetik…

A trilógia harmadik bora a Hero: a kiteljesedés bora, Haraszthy beírja a nevét Kalifornia bortörténelmébe. A Hero egy harmonikus, friss cuvée királyleányka és sauvignon blanc szőlőből. Zöldalma és fehér virágok köszönnek vissza illatban, tartalmas, krémes ízképpel.

A teljes sztori az új borcsalád saját microsite-ján olvasható, ahol nyereményjáték is várja a fogyasztót.

https://www.haraszthystory.hu/sztori

A borok megvásárolhatók országszerte az Auchan és Interspar áruházakban.