Több mint 39 ezer rászoruló embernek jutott abból a közel 20 tonna margarinból, amelyet március 10-én ajánlott fel a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek az Upfield Hungary.

Az Unileverből 2018-ban kivált margarinüzletág magyar leánycége a növényi alapú élelmiszerek domináns szereplője a hónap végén további adományt ajánlott fel az egyesületnek, amelyet április elején újabb szállítmány követ majd.

„A mostani helyzetben anyagi és fizikai akadályokba ütközik az élelmiszerek beszerzése, a nélkülöző emberek pedig még kiszolgáltatottabbá válnak. Ilyenkor a legkisebb segítség is nagyon jól jön” – fogalmazott Dósa Gábor, az Upfield Hungary ügyvezető igazgatója.  Márciusban 58 raklapnyi margarint szállítottak ki a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek, ami összességében 117 128 doboz Ramát, Delmát és Florát jelentett.

„A legelső szállítmánnyal befutott 19 514 kg margarinból több mint 39 ezer rászoruló embernek jutott” – közölte a Magyar Élelmiszerbank Egyesület ügyvezetője. Szabó Szilvia hozzátette: az élelmiszerosztásban az Élelmiszerbank partnerszervezeteinek egy része, 60 civil szerveződés, 25 állami és önkormányzati fenntartású szociális intézmény, továbbá 15 egyházi szervezet segített.