2025.nov.09.
  • RÓLUNK
  • ELŐFIZETÉS
  • KAPCSOLAT
  • HÍRLEVÉL
  • MÉDIAAJÁNLAT '25

aa

TermékmixTermékmix
Ad Top Header
  • Kezdőlap
  • Kereskedelem
    • Kereskedelem
      • Esemény
      • Üzletlánc
      • Kutatás
      • Általános
    Aldi

    Vásárlóbarát nyitvatartás az ünnepek alatt: decemb…

    Üzletlánc

    Spar uzletbelso

    1,4 milliárd forintos fejlesztés Pápán és Miskolco…

    Üzletlánc

    kassza vásárló

    A kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos idős…

    Kutatás

  • Ipar
    • Ipar
      • Hírek
      • Személyi hírek
    Bamba Pulyka Burger

    Új kedvenc érkezik a Gallio és a Bamba Marha Burge…

    Hírek

    Sarkpont zrt uj gyarcsarnok

    Márciusban porig égett, ma újra termel a legnagyob…

    Hírek

    Etesd az eszed jatek

    Novemberben indul az Etesd az Eszed edukációs prog…

    Hírek

  • Magazin
    • Magazin
      • Polc
      • Kereskedelem
      • Interjú
      • Marketing
      • Kutatás
      • Piac
      • Innováció

    Betekintés a chicagói retail világába: Polcokon az…

    Kereskedelem

    Tisztaság újratöltve – fertőtlenítő fronton erősít…

    Polc

    bevásárlás

    A hazai termék nemcsak származás, hanem érték is…

    Polc

  • Külföld
    • Külföld
      • Kereskedelem
      • Kutatás
      • Ipar
      • Trend
    szupermarket

    Az euróövezeti kiskereskedelmi forgalom havi szint…

    Kereskedelem

    John Lewis

    Bemutatta 2025.ös karácsonyi reklámját a John Lewi…

    Ipar

    PEnny

    A PENNY 427. üzletét nyitotta Romániában

    Kereskedelem

  • Újdonságok

Hírek

Megnyitották a Pap Kolbászműhely húsüzemét
Hírek
2019.szept.23.

Megnyitották a Pap Kolbászműhely húsüzemét

A hagyományt és a modern technológiát ötvözi az új gödöllői húsipari egység. Három termékcsalád – az Original, az Optimal és az Organic – bevezetésével debütál a szeptember 20-án, Gödöllőn felavatott Pap Kolbászműhely. A több mint 600 négyzetméteres húsüzemben készülő, magas minőségű termékek teljes mértékben hazai alapanyagokból és a hagyományos kolbászkészítési eljárásokat szem előtt tartva, ugyanakkor a legmodernebb technikai körülmények között készülnek.

Zöldmezős beruházásként, a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap forrásaiból elnyert több mint 103 millió forint támogatás segítségével, összesen 325 millió forint beruházással nyitotta meg kapuit pénteken a Gödöllői Üzleti Parkban a Pap Kolbászműhely.
„Az elmúlt években többek között a vidéki városokra, a családi gazdálkodókra, a mikro-, kis- és középvállalkozásokra összpontosítottuk a hazai és uniós forrásokat. A pályázati rendszerek, a gazdaságátadás, a beruházás, a fejlesztés és az értékesítés feltételeinek egyszerűsítésével, a minőségi garanciák megteremtésével, védjegyek bevezetésével egyaránt a magyar termelők, élelmiszer-feldolgozók érdekeit képviseljük” – emelte ki az ünnepélyes átadón Nagy István, agrárminiszter.
Hozzátette: a húsfeldolgozás, tartósítás szakágazat részesedése az élelmiszeripar teljes árbevételéből meghaladja a 11 százalékot. Az egy főre jutó szalámi, szárazkolbász, sonka- és húskonzerv fogyasztása éves szinten 8,4 kg a magyar háztartásokban. A Pap Kolbászműhely 280 tonna késztermék előállításából származó, jövő évre tervezett árbevétele előrevetíti a beruházás sikeres piaci szerepvállalását. Emellett 14 új munkahelyet teremt.


„A húsüzem tervezését 2016-ban kezdtük meg, mától pedig – túl a tesztüzemeken – örömmel vágunk bele a gyártásba. Édesapámtól hozom a kolbászkészítés örökségét, és azokhoz a hagyományokhoz a mai napig ragaszkodom, amelyek révén valódi, hazai, a kézműves árukat idéző prémium minőségű termékekkel tudunk a piacra lépni. Így például csak magyar alapanyagokból dolgozunk, nem használunk gyorsérlelést és valódi fán füstölünk. Ugyanakkor a Pap Kolbászműhely a legmodernebb technikai felszereltséggel valósítja meg mindezt” – mondta Pap Krisztián, tulajdonos, akinek a neve, többek között a Magyar Ízek Alapítvány alapítójaként, egyáltalán nem ismeretlen az élelmiszeriparban.


A napi 1,5 tonna gyártási kapacitású húsüzem megnyitásával egyidőben új márkatermék-család is születik, amelyet elsősorban minőségi hentes és delikátesz üzletek számára szeretnének forgalmazni. Az Original Pap kolbász a családi recept alapján, sertéshúsból, csípős paprikával készül, a Pap Optimal csemege sertéskolbász csökkentett só és zsírtartalmával az egészségtudatos vásárlókat célozza majd, míg az Organic variánsok természetes, hazai állattenyésztésből származó ízeket vonultatnak fel, így készül majd szürkemarha szalámi, valamint szarvas szalámi és kolbász enyhén csípős és natúr (azaz pirospaprika nélküli) változatokban is.
A gyártás során arra is hangsúlyt fektetnek, hogy eredetvédett szegedi fűszerpaprikát, és Bátya térségéből származó magyar fokhagymát használjanak fel.

Tags: Pap Kolbászműhely, Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap, Széchenyi 2020, Gödöllői Üzleti Park, Pap Optimal, Original Pap, Pap Organic
  • Előző cikk: TV kampányt indít a Tej Terméktanács - Válassz hazait és csökkentsd az ökológiai lábnyomod! Előző
  • Következő cikk: Szorosabb együttműködés kezdődik a Nébih és a Magyar Szója és Fehérjenövény Egyesület között Következő

Legfrissebb

Aldi

Vásárlóbarát nyitvatartás az ünnepek alatt: december 24-én d…

2025.nov..07

Spar uzletbelso

1,4 milliárd forintos fejlesztés Pápán és Miskolcon, a SPAR …

2025.nov..06

Bamba Pulyka Burger

Új kedvenc érkezik a Gallio és a Bamba Marha Burger kollabja…

2025.nov..06

Sarkpont zrt uj gyarcsarnok

Márciusban porig égett, ma újra termel a legnagyobb hazai ge…

2025.nov..06

szupermarket

Az euróövezeti kiskereskedelmi forgalom havi szinten csökken…

2025.nov..06

Copyright © 2019-2025. Termékmix. Minden jog fenntartva.
  • Médiaajánlat '25
  • Márka mögött
  • Kapcsolat
  • Impresszum
  • Sütik
  • Adatkezelés
  • Kezdőlap
  • Kereskedelem
    • Esemény
    • Üzletlánc
    • Kutatás
    • Általános
  • Ipar
    • Hírek
    • Személyi hírek
  • Magazin
    • Polc
    • Kereskedelem
    • Interjú
    • Marketing
    • Kutatás
    • Piac
    • Innováció
  • Külföld
    • Kereskedelem
    • Kutatás
    • Ipar
    • Trend
  • Újdonságok
 

"Süti" információ ezen a weboldalon

Azért, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk weboldalunkon. Ha továbbra is a beállítások változtatása nélkül marad a honlapon, azt feltételezzük, hogy Ön elégedett azzal, hogy minden "sütit" megkap a honlapján. Ha szeretné, bármikor meg tudja változtatni a cookie beállításokat. Viszont ez esetben nem tudjuk garantálni weboldalunk megfelelő működését.

Részletek...
Elutasítom Elfogadom