A Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított augusztusi értéke: 52,6.

Ez alapján a válaszadók az előző hónaphoz képest összességében kedvezőbb folyamatokról számoltak be. A tavalyi évben a trend végig kedvező képet mutatott, és ez még folytatódik 2019-ben is. Az ütem azonban csak enyhén erősödött, az elmúlt három évben csak három alacsonyabb érték volt (2016. december, 2019 március és július, rendre: 52,1; 52,4; 51,2). A 2019 augusztus havi index nagyobb a júliusi (51,2) értéknél, és a tizenkettedik legmagasabb augusztusi érték. Augusztus összességében átlag feletti hónap volt a korábbi években (az 1995 óta mért hosszú távú átlag értéke 52,6; az augusztusoké 52,8). Az elmúlt három évben az augusztusi átlag ennél magasabb volt (55,1), köszönhetően a 2017-2018-as évek gyorsabb ütemének (rendre: 56,7; 56,4), az idei érték összességében így átlag alatti augusztusi értéknek tekinthető 1995 óta.

A termelési mennyiség indexe nőtt júliusi értékéhez képest, és 50,0 pont felett maradva a termelt mennyiség emelkedését jelzi az előző hónappal összevetve, immár negyvennyolcadik alkalommal. A mostani érték átlag feletti, 1995 óta négyszer volt magasabb az index értéke augusztusban.

Az új rendelések indexe némileg erősödött, és 50,0 pont felett maradva jelzi, hogy az új rendelések állománya ismét magasabb lett az előző hónaphoz viszonyítva. A mostani érték átlag alattinak tekinthető 1995 óta, eddig hat alkalommal mértünk alacsonyabb augusztusi értékeket.

Az augusztusi szállítási átfutási idő hosszabb lett júliushoz képest, és az ütem erősödött. Az index értéke az elmúlt egy évben végig 50,0 pont alatt volt. A korábbi augusztusi értékeket nézve az idei a legalacsonyabb érték.

A vásárolt készletek első alkalommal bővülnek egy hónap szűkülés után, nagyon enyhe ütemben. Az idei augusztusi indexérték az elmúlt évek értékei alapján átlag alatti, és a tizenegyedik legkisebb augusztusi. 2017-ben minden hónapban emelkedett a vásárolt készletek szintje, 2018-ban pedig tizenegy hónap volt ilyen.

A foglalkoztatottsági index az elmúlt hónaphoz hasonlóan augusztusban további növekedésre utal, harmadik alkalommal zsinórban. Az index értéke némileg magasabb lett júliushoz képest, és átlag feletti értéknek tekinthető. Egyúttal a hatodik legmagasabb augusztusi 1995 óta.